Ons verhaal

Frank van de thekolektif.nl
Frank van de ‘The Kolektif’ bezoekt één van de boeren op Java waar de exotische koffiesoorten worden verwerkt.

Welkom op de website van ‘The Kolektif’. Wij geloven dat onze liefde voor koffie kan worden gecombineerd met liefde voor de klant, liefde voor de boer en liefde voor de planeet. Dat is dan ook waarom we besloten hebben om voor elke kilo koffie die we verkopen aan onze klanten €1 euro terug te geven aan de boer.

Het verhaal van ons bedrijf begon met Frank, mede-oprichter van ‘The Kolektif’, die in Indonesië woont. Hij is sinds jaar en dag liefhebber van koffie en werd verliefd op de lokale Indonesische koffiecultuur. Het was een geluk dat Frank Rudi ontmoette, zodat hij deze rijke smaken vol tropische aroma’s naar Nederland kon brengen. Zo is ‘The Kolektif’ ontstaan.

Kwaliteit staat voorop

Zoals we al zeiden, geloven we dat we onze liefde voor koffie kunnen combineren met de zorg voor onze boeren en onze planeet. We zijn meer dan alleen een bedrijf, we hebben een doel dat ons onderscheidt van andere koffiehandelaren. Bij ons staat kwaliteit voorop. De kwaliteit van de koffieboon voor onze klanten, kwaliteit van het leven voor onze boeren. Dat is dan ook de reden waarom ze de harde arbeid van toegewijde boeren ondersteunen met wat extra’s. Dat proef je terug in ieder bakje koffie.

We zijn er volledig van overtuigd dat de koffie-industrie aan het begin staat van een revolutie van duurzaamheid. Steeds meer producenten begrijpen dat het niet anders kan. De koffieproductie moet anders, eerlijker en duurzamer. Als we onze planeet beschermen, de plantages organisch en duurzaam houden, dan zijn we klaar voor de toekomst. Wij bij ‘The Kolektif’ zijn altijd op zoek naar de perfecte balans tussen het genieten van wat de natuur ons geeft en het beheren van deze natuurlijke bronnen.

Ons team

Zoals de naam van ons bedrijf ‘The Kolektif’ al doet doorschemeren, zijn wij een hecht team, een collectief van koffiegekken. Waar Frank onvermoeibaar op zoek is naar de beste smaken en de lekkerste koffiebonen, is Rudi alsmaar bezig met de logistieke taken. Hij is degene die verantwoordelijk is voor het tevreden houden van de klanten en voor het op tijd leveren van de bestellingen. Ook moeten we Erik niet vergeten. Zonder deze ervaren koffiebrander die elke boon met liefde en zorg roostert, zou onze branderij in Delfzijl er niet perfect bijstaan. Samen zijn we verantwoordelijk voor jouw heerlijke bakje koffie!

We kunnen nog uren doorpraten over onze passie voor koffie, ons respect voor de boeren en onze toewijding aan de planeet. Maar we hebben nog een hoop werk te doen om jou het lekkerste kopje koffie te serveren.

Zijbalk

Tekst van zijbalk.