Fruitige koffiebonen

Houd je van toegankelijke koffie zonder een bittere nasmaak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij melangeren de beste arabica koffiebonen uit Indonesië en Papua New Guinea, zodat jij thuis kan genieten van een fruitige koffie net een zoete afdronk. Onze koffiebonen worden dagelijks vers gebrand, zijn medium gebrand en komen daarom het beste tot hun recht in jouw volautomatische koffiemachine of filter-koffiezetapparaat.

Ook goed om te weten: onze koffiebonen zijn niet alleen héérlijk, maar ook nog eens éérlijk. Naast dat een aantal van onze bonen over de keurmerken Fairtrade en UTZ beschikken doneren wij ook een euro per verkochte KG terug aan de koffie gemeenschappen in Indonesië.

Ons assortiment met “zoete” koffiebonen

Als je van een koffie met zachte en zoete smaken houdt raden we onze Harmoni kopi en Rasa Eksotik aan. Eerstgenoemde koffie is een melange van robusta uit Flores (Indonesië) en arabica koffiebonen uit Sumatra (Indonesië) en het land Papua New Guinea. Deze koffie is vol van smaak, maar niet te bitter. Liever een zoetige en frisse koffie met vooral fruitige, chocolade en citrus smaken? Kies dan voor onze melange Rasa Eksotik die voor 100% bestaat uit arabica koffiebonen.

Toont alle 4 resultaten

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Welke koffiebonen zijn zoet?
Eigenlijk bestaat er niet zoiets als zoete koffiebonen. Met zoete koffiebonen wordt vaak gerefereerd naar koffiebonen met een fruitige en/of chocolade afdronk. Deze smaken vind je vooral in arabica koffie, maar ook de branding speelt een rol. Bij een lichte branding kun je rekenen op een frisse smaak. Deze branding komt het beste tot zijn recht bij handmatige zetmethoden. Robusta koffiebonen leveren juist weer een bittere smaak op. Bij The Kolektif gebruiken we zowel robusta als arabica koffiebonen en laten we onze koffie medium branden. Zo blijft de smaak in balans en zijn de bonen geschikt voor jouw volautomatische koffiemachine, piston espressomachine en/of een filter-koffiezetapparaat.