Fruitige koffiebonen

Toont alle 3 resultaten

Houd je van toegankelijke koffie zonder een bittere nasmaak? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij melangeren de beste arabica koffiebonen uit Indonesië en Papua New Guinea, zodat jij thuis kan genieten van een fruitige koffie net een zoete afdronk. Onze koffiebonen worden dagelijks vers gebrand, zijn medium gebrand en komen daarom het beste tot hun recht in jouw volautomatische koffiemachine of filter-koffiezetapparaat.

Ook goed om te weten: onze koffiebonen zijn niet alleen héérlijk, maar ook nog eens éérlijk. Voor iedere verkochte kilo koffiebonen doneren we één euro aan koffie gemeenschappen in Indonesië.

Ons assortiment met “zoete” koffiebonen

Zoek je naar koffies die je hart sneller doen kloppen met hun zachte en zoete smaken? Ontdek dan onze Daily Cup en Gayo koffie. De Daily Cup, een harmonieuze melange van 100% Arabica, biedt een verfijnde en milde smaakervaring met een frisse afdronk, terwijl onze Gayo, puur Arabica uit Atjeh, Sumatra, indruk maakt met zijn rijke, kruidige nuances en een subtiel zoetje. Door deze koffies te kiezen, draag je bij aan onze missie voor duurzaamheid en ondersteun je de koffieboeren en hun omgeving. Geniet van elke slok en sluit je aan bij onze beweging voor een betere wereld.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Welke koffiebonen zijn zoet?
Eigenlijk bestaat er niet zoiets als zoete koffiebonen. Met zoete koffiebonen wordt vaak gerefereerd naar koffiebonen met een fruitige en/of chocolade afdronk. Deze smaken vind je vooral in arabica koffie, maar ook de branding speelt een rol. Bij een lichte branding kun je rekenen op een frisse smaak. Deze branding komt het beste tot zijn recht bij handmatige zetmethoden. Robusta koffiebonen leveren juist weer een bittere smaak op. Bij The Kolektif gebruiken we zowel robusta als arabica koffiebonen en brand Erik onze koffie medium. Zo blijft de smaak in balans en zijn de bonen geschikt voor jouw volautomatische koffiemachine, piston espressomachine en/of een filter-koffiezetapparaat.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.