Koffiebonen voor een volautomaat

De beste koffiebonen voor een volautomaat of halfautomaat kopen? Dat doe je bij The Kolektif. Wij nemen koffie uiterst serieus. Dit doen we door melanges samen te stellen met de beste arabica en robusta bonen uit verschillende eilanden in Indonesië. En dat niet alleen. Wij branden onze koffiebonen dagelijks, vers. We branden ze op een manier waarmee ze het beste tot hun recht komen in jouw volautomatische koffiemachine of piston espressomachine. Zo zet je thuis de lekkerste koffie, of dit nu een espresso, zwarte koffie of een cappuccino is.

Naast (h)eerlijke koffie, geven wij ook om éérlijke koffie. Zo doneren wij voor iedere KG koffie je bij ons koopt een euro aan de koffie gemeenschappen in Indonesië.

Ons assortiment is met drie verschillende melanges misschien wat klein, maar geen zorgen: Bij ons vind je voor elke smaak een passende keuze. Zo hebben we de Nusantara Intenso voor liefhebbers van een traditionele Italiaaanse espresso, de Hamoni kopi voor liefhebbers van een cappuccino, latte macchiato of flat white en de Rasa Eksotik voor fanaten van een milde koffie met fruitige smaken.

Toont alle 4 resultaten

De beste koffiebonen voor jouw volautomaat

“De beste Koffiebonen” – Ja, het is nogal een statement. De smaak van koffie is subjectief, dat begrijpen wij ook. Maar de kwaliteit van koffie, daar valt niet over te twisten. Om kwaliteit te garanderen voldoen onze koffiebonen aan een aantal criteria.

Eenmaal gedronken en je bent voor altijd aan ons verbonden! – je bent gewaarschuwd.

1. Selectie beste koffiebonen uit Indonesië & Papua New Guinea

Bij de selectie van de bonen voor onze melanges kiezen we voor de beste robusta en arabica bonen. Indonesië bestaat uit vele eilanden, die elk een uniek klimaat hebben om koffie te groeien, wat invloed heeft op de uiteindelijke smaak van de koffie. Wij gebruiken robusta bonen uit Flores, die voor een beetje pit en een mooie crema zorgen. Dan heb je de Gayo koffiebonen (ook wel Mandeling genoemd) uit Sumatra die de koffie een volle smaak meegeven met aardse en kruidige tonen.

Onze Indonesische koffies zouden niet ontbreken zonder de arabica koffieboon uit Java, welke verantwoordelijk is voor de chocolade-achtige smaken en eveneens de koffie een volle smaak geeft. De arabica bonen van Papua New Guinea brengen de overige smaken in balans door het fruitige karakter en exotische smaken. Dit is overigens de enige koffie die niet uit Indonesië komt.

2. Speciale branding voor jouw bonen koffiemachine

De smaak van je koffie die uit jouw volautomaat of piston espressomachine hangt grotendeels af van de branding. Onze koffies zijn geschikt voor alle zetmethoden, maar komen het best tot zijn recht met een volautomatische koffiemachine. Al onze melanges zijn medium gebrand. De lichte roasts resulteren namelijk in een slappe bak koffie en de koffie te donker branden is zonde van de koffie. Dan gaan namelijk veel van de smaken verloren. Naast de juiste branding, weten wij de juiste bonen te combineren voor een gebalanceerde smaak.

Filterkoffie liefhebbers? Wees gerust. Ondanks dat onze koffiebonen vooral geoptimaliseerd zijn voor espressomachines, smaakt onze koffie ook goed als filterkoffie.

3. Dagelijks vers gebrande koffie

Bij ons vind je branddatum op de verpakking. Zo weet je zeker dat je verse koffie in handen hebt. De versheid van de koffie is doorslaggevend als we het hebben over smaak en aroma’s. De gebrande bonen van grote merken worden vaak voor een langere tijd in magazijnen en/of de schappen van de supermarkt, waardoor deze niet meer vers is. Naast de garantie van verse koffie branden wij onze groene bonen in kleine batches van 20 KG om de kwaliteit van onze blends te waarborgen.

Niet alleen héérlijk, maar ook nog eens éérlijk

Onze visie is niet beperkt tot het verkopen van lekkere koffie. Wij gaan verder dan dat. Een impact maken, dat willen wij. Niet alleen op jouw gemoedstoestand of op onze portemonnee, maar ook op die van de koffie gemeenschappen in Indonesië. Dit willen we doen door de koffieketen te verkorten en direct in te kopen bij de koffieboer. Zo ver zijn we nog niet. We zien het als een “reis” waarbij we onze koffie iedere dag duurzamer en eerlijke maken. Daarom beginnen we met het doneren van een euro voor iedere kilo koffie die je bij ons koopt. Het geld investeren we in het verduurzamen van de koffieplantages en het verbeteren van het welzijn van de koffie gemeenschappen.

Wij zeggen het niet alleen, maar doen het ook. Via onze blogs en toekomstige nieuwsbrief houden we jou op de hoogte in welke projecten wij investeren en het behaalde resultaat van deze projecten.

Fairtrade & het UTZ keurmerk

Voor onze melanges maken wij gebruik van verschillende koffiebonen. Een aantal van deze koffies zijn gecertificeerd met het Fairtrade en/of het UTZ keurmerk. Meer weten over onze koffies, de herkomst ervan en welke koffies welke keurmerken hebben? We vertellen er graag meer over.

Welke koffiebonen zijn de juiste voor jou?

Ondanks dat ons assortiment maar uit drie koffies bestaat, bieden wij voor ieder wat wils.

  • Nusantara Intenso: dit zijn de lekkerste koffiebonen voor liefhebbers van een Italiaanse espresso of cappuccino. Met deze blend zet je een intense espresso met pit. Een beetje bitter, maar desalniettemin in balans dankzij de chocolade en nootachtige smaken. Intensiteit van 9 op een schaal van 10.
  • Harmoni Kopi: deze blend is uitermate geschikt voor cappuccino, latte macchiato of caffe latte fans. Deze koffie heeft het allemaal: fruitige smaken wisselen zich af met karamel, chocolade en noten en dankzij de juiste hoeveelheid robusta heeft deze koffie toch nog een beetje pit.
  • Rasa Eksotic: deze blend bestaat uit 100% arabica. Hij laat zich het beste omschrijven als fruitig met noten van citrus en een frisse nasmaak. Deze koffie is vooral geschikt voor liefhebbers van een milde, maar toch ook een smaakvolle koffie.

Weet je nog steeds niet welke koffie je moet kiezen? Kies dan voor ons proefpakket met 3 x 750 gram, waarbij je alle koffie kunt proberen. Het proefpakket is overigens ook een leuk cadeau voor iedere koffieliefhebber.

Over The Kolektif

Wij geloven in heerlijke en eerlijke koffie. “The Kolektif” betekent “het collectief” in Indonesië. Wij willen niet alleen winst maken met de verkoop van hoogwaardige koffiebonen, maar ook een verschil maken in de wereld. Dit doen we omdat we ons echt bekommeren om het welzijn van de Indonesische boer en het verduurzamen van de koffiewereld. De impact die we maken delen we via onze blogartikelen en in de toekomst ook via onze nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Welke koffiebonen voor volautomatische koffiemachine?
Smaken verschillen, dus deze vraag valt niet met één antwoord te beantwoorden. Wat de beste koffiebonen zijn voor jou hangt af van jouw smaak en de gebruikte zetmethode. Houd je meer van een bittere smaak en een echte espresso zoals ze die in Italië kennen? Dan kies je voor onze Nusantara Insenso met een hogere gehalte van robusta koffiebonen. Zet je met jouw koffieapparaat vooral cappuccino’s of andere koffies met melk? Kies dan voor onze Harmoni Kopi. Tot slot hebben we de rasa eksotik voor liefhebbers van een milde koffie, zonder in te leveren op smaak.