Vers gebrande koffiebonen

Eénmaal vers gebrande koffiebonen geproefd en je wilt niets anders meer. Bij The Kolektif wordt onze koffie dagelijks vers gebrand. We vermelden netjes een branddatum op de verpakking, zodat jij precies weet wanneer de bonen gebrand zijn. Waar koffiebonen uit de supermarkt liggen te verjaren in de schappen, weet je bij The Kolektif altijd zeker dat je verse koffie drinkt.

Onze speciale blends worden medium tot medium + gebrand. Op deze manier komen ze het beste tot hun recht als espresso en cappuccino. Dit maakt onze versgebrande koffie met name populair onder bezitters van volautomatische koffiemachines en piston espressomachines, maar ook filter-koffiezetapparaten.

Ons assortiment Verse koffiebonen

Wij branden onze koffies in kleine hoeveelheden. Dit doen we om de versheid, smaak en kwaliteit van onze koffiebonen te garanderen. In onze melanges vind je hoogwaardige arabica en robusta koffiebonen uit Indonesië en Papua Nieuwe Guinea. Voor iedere kilo koffie die je bij ons koopt, doneren wij 1 euro aan de koffie gemeenschappen in Indonesië. Hiermee willen we samen met jou een impact maken op het welzijn van de boer én het verduurzamen van de koffiemarkt.

Toont alle 4 resultaten

Verse koffiebonen kopen, welke past bij jou?

Naast dat smaak subjectief is, wordt de smaak ook bepaald door de zetmethode en jouw koffiegewoontes. Ontdek hieronder welke koffie het meest voor jou geschikt is.

  • Nusantaro roast: De smaak is vol en romig met kruidige tonen en noten, deze koffie heeft meer bitters dan zuur. Wel een frisse afdronk.
  • Kopi harmoni: Deze koffie heeft een hele volle body, is lekker romig en stroperig. Bitter en zuur is mooi in balans, verder tonen van noten, kruiden en aardse tonen.
  • Rasa Eksotik: De smaak is wat meer kruidig, de koffie heeft een volle romige body, weinig bitters en een gemiddeld zuurtje.

Wij verkopen onze koffiebonen in 1kg verpakkingen. Kom je er niet uit? Kies dan voor ons koffiebonen proefpakket.

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.