UTZ keurmerk

Toont alle 4 resultaten

Wie duurzaam koffie wilt drinken, kan kiezen uit verschillende keurmerken waaronder het UTZ keurmerk. Maar wat houdt het UTZ keurmerk nu precies in? Het UTZ-certificaat is de standaard voor bedrijven die opereren in duurzame toeleveringsketens voor cacao, hazelnoten, thee en koffie. Het waarborgt de traceerbaarheid en transparantie van duurzame landbouw, verwerking en handel van deze producten in de gehele keten. Het UTZ keurmerk wordt niet alleen gebruikt voor koffie, maar ook voor chocolade, cacao en thee.

Ons assortiment

Hoewel onze koffiebonen niet zijn gecertificeerd met het UTZ keurmerk, verkopen we wel eerlijke en hoogwaardige koffie waarmee we een impact maken op het welzijn van de boer en het verduurzamen van de koffiehandel.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: onze koffiebonen zijn niet UTZ certified, maar dit betekent niet dat wij geen waarde hechten aan duurzaamheid. Wij willen wel degelijk een impact maken en dat doen we door als “collectief”* samen met de boeren de koffie te verduurzamen. Dit doen we door voor iedere KG koffie die we verkopen een euro in te zamelen voor de koffie boeren. Via onze blogs en (toekomstige) nieuwsbrief houden we jullie op de hoogte over wat er met het geld gebeurd en hoe we tot een eerlijke handel komen.

*”Collectief” is de vertaling van het Indonesische woord “Kolektif”.

Wat betekent het UTZ keurmerk? Het UTZ keurmerk bevordert duurzame landbouwpraktijken en ethische werkomstandigheden. Hoewel onze koffie geen UTZ keurmerk heeft, streven we naar vergelijkbare duurzaamheidsdoelen.

Over The Kolektif

Welkom bij The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in het Indonesisch. Het land waar we het merendeel van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: we willen de beste koffie serveren door zorgvuldig geselecteerde bonen dagelijks vers in kleine batches te branden, zonder dat dit ten koste gaat van anderen.

Met anderen bedoelen we natuurlijk de koffieboeren en de gemeenschappen erachter. Onze visie reikt verder dan alleen koffiebonen verkopen. We streven naar echte impact door te investeren in de koffiegemeenschappen in Indonesië, zowel financieel als met kennis.

Heb je vragen?

We staan klaar om je te helpen. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op als je vraag niet wordt beantwoord.

Waar staat het keurmerk UTZ voor?
Het UTZ-keurmerk staat voor duurzaamheid in de landbouw en is gericht op cacao, hazelnoten, thee en koffie. Het certificeert producten die voldoen aan strikte normen voor milieubescherming, goede landbouwpraktijken en betere arbeidsomstandigheden. UTZ bevordert transparantie en traceerbaarheid in de toeleveringsketen.

Wat is het verschil tussen UTZ en Fairtrade?
Het belangrijkste verschil tussen UTZ en Fairtrade is de focus. UTZ richt zich vooral op duurzame landbouwpraktijken en traceerbaarheid in de toeleveringsketen, terwijl Fairtrade zich concentreert op eerlijke handelsvoorwaarden en het bieden van eerlijke prijzen aan boeren.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.