Sterke koffiebonen

Houd je van een sterke bak koffie? Dan ben je bij The Kolektif aan het juiste adres. Onze bestverkochte koffie is de Nusantara Intenso. Dit is een Italiaans geïnspireerde koffie, waarbij we arabica bonen uit Sumatra (Indonesië) en Papua New Guinea combineren met robusta bonen uit Flores. De robusta geeft de koffie een goede kick, terwijl de arabica bonen ervoor zorgen dat de koffie niet te bitter smaakt.

Wij laten onze koffiebonen dagelijks vers branden voor de beste kwaliteit en smaak. In tegenstelling tot de Italianen branden wij onze koffies niet te donker, maar juist medium. Zo blijven alle smaken in takt en kan jij thuis genieten van een heerlijke gebalanceerde espresso of cappuccino.

Ons assortiment met sterke koffiebonen

Ons assortiment is aan de kleine kant. Dit doen we bewust. Ten eerste maken we de keuze voor jou makkelijker en ten tweede geloven we dat we voor ieder wat wils bieden. Zo hebben we de Nusantara Intenso voor liefhebbers van sterke en stevige koffie en de Harmoni kopi voor een gebalanceerde en smaakvolle koffie met een pittige afdronk.

Toont alle 4 resultaten

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Wat is de sterkste koffie?
De sterkste koffie is een ristretto, wat een kleinere versie van een espresso is. Bij een ristretto is minder water toegevoegd dan bij een espresso, waardoor de koffie nog geconcentreerder is. De koffie met het hoogste cafeïnegehalte is een dubbele espresso, ook wel een doppio genoemd. Houd er rekening mee dat een zwarte koffie, cappuccino of latte macchiato vaak net zo sterk is, omdat hier vaak ook een dubbele shot voor gebruikt wordt. Het extra water of melk doet de koffie alleen minder sterk smaken.

Wat zijn de sterkste koffiebonen?
De sterkste koffiebonen zijn robusta bonen. Het zit namelijk zo: robusta koffieplanten kunnen op een lagere hoogte overleven dan arabica planten. Om te overleven maken ze meer cafeïne aan om insecten en andere ongedierte uit de buurt te houden. Als je alleen robusta koffie zou drinken zou de koffie heel bitter smaken. Bij The Kolektif melangeren we de beste arabica en robusta koffiebonen. Zo kun je rekenen op een sterke bak koffie met gebalanceerde smaken.