Sterke koffiebonen

Toont alle 2 resultaten

Houd je van een sterke bak koffie? Dan ben je bij The Kolektif aan het juiste adres. Onze bestverkochte koffie is de Espresso Blend. Dit is een Italiaans geïnspireerde koffie, waarbij we arabica bonen uit Sumatra (Indonesië) en Papua New Guinea combineren met robusta bonen uit Flores. De robusta geeft de koffie een goede kick, terwijl de arabica bonen ervoor zorgen dat de koffie niet te bitter smaakt.

Wij laten onze koffiebonen dagelijks vers branden voor de beste kwaliteit en smaak. In tegenstelling tot de Italianen branden wij onze koffies niet te donker, maar juist medium. Zo blijven alle smaken in takt en kan jij thuis genieten van een heerlijke gebalanceerde espresso of cappuccino.

Ons assortiment met sterke koffiebonen

Ons assortiment is aan de kleine kant. Dit doen we bewust. Ten eerste maken we de keuze voor jou makkelijker en ten tweede geloven we dat we voor ieder wat wils bieden. Zo hebben we de Espresso Blend voor liefhebbers van sterke en stevige koffie en de Gayo voor een gebalanceerde en smaakvolle koffie met een pittige afdronk.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Wat is de sterkste koffie?
De sterkste koffie is een ristretto, wat een kleinere versie van een espresso is. Bij een ristretto is minder water toegevoegd dan bij een espresso, waardoor de koffie nog geconcentreerder is. De koffie met het hoogste cafeïnegehalte is een dubbele espresso, ook wel een doppio genoemd. Houd er rekening mee dat een zwarte koffie, cappuccino of latte macchiato vaak net zo sterk is, omdat hier vaak ook een dubbele shot voor gebruikt wordt. Het extra water of melk doet de koffie alleen minder sterk smaken.

Wat zijn de sterkste koffiebonen?
De sterkste koffiebonen zijn robusta bonen. Het zit namelijk zo: robusta koffieplanten kunnen op een lagere hoogte overleven dan arabica planten. Om te overleven maken ze meer cafeïne aan om insecten en andere ongedierte uit de buurt te houden. Als je alleen robusta koffie zou drinken zou de koffie heel bitter smaken. Bij The Kolektif melangeren we de beste arabica en robusta koffiebonen. Zo kun je rekenen op een sterke bak koffie met gebalanceerde smaken.

 

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.