Robusta koffiebonen

In alle éérlijkheid: de meeste koffieliefhebbers zullen een kopje koffie van 100% robusta koffiebonen niet waarderen. Maar dat betekent niet dat we robusta koffie volledig moeten afschrijven. Robusta bonen geven jouw koffie en kick en een mooie cremalaag. Het houdt de fruitige en frisse smaken van arabica koffie in balans. Dit is de reden dat wij bij The Kolektif geloven in melanges, waarmee we de beste robusta en arabica combineren tot (h)éérlijke melanges. Zeker wanneer je gebruik maakt van een espressomachine zoals een volautomaat komen onze melanges nog beter uit de bus.

Bij The Kolektif geloven we in kwaliteit. Dit doen we door de hoogwaardige robusta en arabica bonen te selecteren uit Indonesië en Papua New Guinea. Wij verkopen drie koffie blends, die dagelijks vers gebrand worden.

Ons assortiment melanges met robusta koffie

Ons assortiment is misschien wat aan de kleine kant, maar het biedt voor ieder wat wils. Houd je van een sterke espresso dan is de Nusantara Intenso iets voor jou, welke vergelijkbaar is met een Italiaanse espresso. Liever een smaakvolle koffie met een pittige afdronk? Kies dan voor onze Harmoni kopi, welke overigens ook onze beste koffie is voor en cappuccino of een latte macchiato. Tot slot hebben we de Rasa Eksotik, welke voor 100% uit arabica koffiebonen bestaat,

Toont alle 4 resultaten

Heb je nog vragen?

We staan klaar om je te helpen. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.

Wat zijn robusta koffiebonen?
Een robusta koffieboon is een type koffie, dat komt van de robusta plant. Deze koffieplant kan op een lage hoogte groeien boven zeeniveau. Om zich af te weren tegen insecten en andere ongedierte maakt de robusta plant meer cafeïne aan, het cafeïnegehalte hoger ligt dan bij de arabica plant.

Hoe smaakt de robusta koffieboon?
De smaak van robusta koffie laat zich het best omschrijven als stevig en kracht met een bittere afdronk. Afhankelijk van de kwaliteit kun je ook robusta koffie met noten van chocolade en karamel tegenkomen.