Robusta koffiebonen

Toont alle 3 resultaten

In alle éérlijkheid: de meeste koffieliefhebbers zullen een kopje koffie van 100% robusta koffiebonen niet waarderen. Maar dat betekent niet dat we robusta koffie volledig moeten afschrijven. Robusta bonen geven jouw koffie en kick en een mooie cremalaag.

Het houdt de fruitige en frisse smaken van arabica koffie in balans. Dit is de reden dat wij bij The Kolektif geloven in melanges, waarmee we de beste robusta en arabica combineren tot (h)éérlijke melanges. Zeker wanneer je gebruik maakt van een espressomachine zoals een volautomaat komen onze melanges nog beter uit de bus.

Bij The Kolektif geloven we in kwaliteit. Dit doen we door de hoogwaardige robusta en arabica bonen te selecteren uit Indonesië en Papua New Guinea. Wij verkopen twee koffie blends en één single origin, die dagelijks vers gebrand worden.

Ons assortiment melanges met robusta koffie

Ons assortiment is misschien wat aan de kleine kant, maar het biedt voor ieder wat wils. Houd je van een sterke espresso dan is de Espresso Blend iets voor jou, welke vergelijkbaar is met een Italiaanse espresso.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Liever een smaakvolle koffie met een pittige afdronk? Kies dan voor onze Gayo, welke overigens ook onze beste koffie is voor en cappuccino of een latte macchiato. Tot slot hebben we de Daily Cup, welke voor 100% uit arabica koffiebonen bestaat. Beide koffies zijn 100% arabica en bevatten dus geen robusta koffie.

Heb je nog vragen?

We staan klaar om je te helpen. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.

Wat zijn robusta koffiebonen?
Een robusta koffieboon is een type koffie, dat komt van de robusta plant. Deze koffieplant kan op een lage hoogte groeien boven zeeniveau. Om zich af te weren tegen insecten en andere ongedierte maakt de robusta plant meer cafeïne aan, het cafeïnegehalte hoger ligt dan bij de arabica plant.

Hoe smaakt de robusta koffieboon?
De smaak van robusta koffie laat zich het best omschrijven als stevig en kracht met een bittere afdronk. Afhankelijk van de kwaliteit kun je ook robusta koffie met noten van chocolade en karamel tegenkomen.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.