Rainforest alliance koffie

Toont alle 4 resultaten

Wanneer je aan Rainforest Alliance gecertificeerde koffie denkt, denk je mogelijk aan milieuvriendelijke en duurzame koffie. Het Rainforest Alliance keurmerk zet zich in voor natuurbehoud en betere levensomstandigheden voor boeren. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: onze koffiebonen beschikken niet over een Rainforest Alliance Certificaat. Echter betekent dit niet dat wij het welzijn van de boer en de duurzaamheid van koffie hoog in het vaandel hebben staan.

De meeste van de koffiebonen die wij gebruiken in onze melanges komen uit Indonesië. Vandaar de naam “The Kolektif”, wat “Het collectief” betekent in Indonesisch. Het streven is om iedereen in de koffieketen mee te laten profiteren en om deze zo kort mogelijk te houden. Daarom investeren wij voor elke kilogram koffiebonen die je bij ons koopt, 1 euro terug aan de koffiegemeenschappen in Indonesië. In onze blogartikelen en in onze (toekomstige) nieuwsbrief laten we je weten waar het geld naar toe gaat.

In het kort: waar staat Rainforest Alliance voor? Rainforest Alliance is een keurmerk dat zich inzet voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud in regenwouddgebieden. Het is een Amerikaanse milieuorganisatie die zich richt op de bescherming van ecosystemen, het behoudt van biodiversiteit en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn.

Ons assortiment

Hoewel onze koffiebonen niet het Rainforest Alliance keurmerk dragen, verkopen wij (h)éérlijke koffie.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Over The Kolektif

Welkom bij The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in het Indonesisch. Het land waar we het merendeel van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: we willen de beste koffie serveren door zorgvuldig geselecteerde bonen dagelijks vers in kleine batches te branden, zonder dat dit ten koste gaat van anderen.

Met anderen bedoelen we natuurlijk de koffieboeren en de gemeenschappen erachter. Onze visie reikt verder dan alleen koffiebonen verkopen. We streven naar echte impact door te investeren in de koffiegemeenschappen in Indonesië, zowel financieel als met kennis.

Heb je vragen?

We staan klaar om je te helpen. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op als je vraag niet wordt beantwoord.

Zijn onze koffiebonen Rainforest Alliance gecertificeerd?
Nee, onze koffiebonen zijn niet Rainforest Alliance gecertificeerd, maar we zetten ons in voor duurzame koffieproductie en het welzijn van koffieboeren.

Wat is een Rainforest Alliance keurmerk?
Een Rainforest Alliance keurmerk certificeert producten die voldoen aan strikte normen voor milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid.

Is Rainforest Alliance biologisch?
Rainforest Alliance richt zich niet specifiek op biologische aspecten, maar eerder op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden.

Wat is het verschil tussen UTZ en Fairtrade?
UTZ richt zich op duurzame landbouwpraktijken, terwijl Fairtrade zich concentreert op eerlijke handelsvoorwaarden en eerlijke prijzen voor boeren.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.