Rainforest alliance koffie

Wanneer je aan Rainforest Alliance gecertificeerde koffie denkt, denk je mogelijk aan milieuvriendelijke en duurzame koffie. Het Rainforest Alliance keurmerk zet zich in voor natuurbehoud en betere levensomstandigheden voor boeren. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: onze koffiebonen beschikken niet over een Rainforest Alliance Certificaat. Echter betekent dit niet dat wij het welzijn van de boer en de duurzaamheid van koffie hoog in het vaandel hebben staan.

De meeste van de koffiebonen die wij gebruiken in onze melanges komen uit Indonesië. Vandaar de naam “The Kolektif”, wat “Het collectief” betekent in Indonesisch. Het streven is om iedereen in de koffieketen mee te laten profiteren en om deze zo kort mogelijk te houden. Daarom investeren wij voor elke kilogram koffiebonen die je bij ons koopt, 1 euro terug aan de koffiegemeenschappen in Indonesië. In onze blogartikelen en in onze (toekomstige) nieuwsbrief laten we je weten waar het geld naar toe gaat.

In het kort: waar staat Rainforest Alliance voor? Rainforest Alliance is een keurmerk dat zich inzet voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud in regenwouddgebieden. Het is een Amerikaanse milieuorganisatie die zich richt op de bescherming van ecosystemen, het behoudt van biodiversiteit en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn.

Ons assortiment

Hoewel onze koffiebonen niet het Rainforest Alliance keurmerk dragen, verkopen wij (h)éérlijke koffie.

Toont alle 4 resultaten

Over The Kolektif

Welkom bij The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in het Indonesisch. Het land waar we het merendeel van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: we willen de beste koffie serveren door zorgvuldig geselecteerde bonen dagelijks vers in kleine batches te branden, zonder dat dit ten koste gaat van anderen. Met anderen bedoelen we natuurlijk de koffieboeren en de gemeenschappen erachter. Onze visie reikt verder dan alleen koffiebonen verkopen. We streven naar echte impact door te investeren in de koffiegemeenschappen in Indonesië, zowel financieel als met kennis.

Heb je vragen?

We staan klaar om je te helpen. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op als je vraag niet wordt beantwoord.

Zijn onze koffiebonen Rainforest Alliance gecertificeerd?
Nee, onze koffiebonen zijn niet Rainforest Alliance gecertificeerd, maar we zetten ons in voor duurzame koffieproductie en het welzijn van koffieboeren.

Wat is een Rainforest Alliance keurmerk?
Een Rainforest Alliance keurmerk certificeert producten die voldoen aan strikte normen voor milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid.

Is Rainforest Alliance biologisch?
Rainforest Alliance richt zich niet specifiek op biologische aspecten, maar eerder op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden.

Wat is het verschil tussen UTZ en Fairtrade?
UTZ richt zich op duurzame landbouwpraktijken, terwijl Fairtrade zich concentreert op eerlijke handelsvoorwaarden en eerlijke prijzen voor boeren.