Medium roast koffiebonen

Toont alle 4 resultaten

Alle koffiebonen in ons assortiment zijn medium gebrand. Hiermee komen onze versgebrande koffiebonen het beste tot hun recht in een volautomatische koffiemachine, een pistonmachine voor thuis of in een traditioneel filter-koffiezetapparaat. Met een medium roast koffie geniet je van een gebalanceerde espresso of filterkoffie, niet te bitter en niet te zuur.

Wij selecteren de beste arabica en robusta bonen uit Indonesië en maken hier (h)éérlijk melanges van. Dit doen we met veel passie en dat proef je terug in jouw kopje koffie. Maar dat niet alleen: voor iedere KG die je bij ons koopt herinvesteren we één euro terug in de koffie gemeenschappen in Indonesië. Via onze blogs en onze (toekomstige) nieuwsbrief houden we je hierover op de hoogte.

Ons assortiment met medium roast bonen

Wij hebben wellicht een klein assortiment, desalniettemin bieden wij voor ieder wat wils. Of je nu van een traditionele Italiaanse espresso houdt of liever voor een fruitige koffie drinkt.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Welke medium roast koffie is voor jou?

Naast dat smaak subjectief is, wordt de smaak ook bepaald door de zetmethode en jouw koffiegewoontes. Ontdek hieronder welke koffie het meest voor jou geschikt is.

  • Espresso: Deze donker gebrande blend combineert de kracht van 60% Arabica uit Sumatra en Papoea-Nieuw-Guinea met 40% Robusta uit Flores. Geniet van zijn volle, romige smaak met kruidige en notige tonen, afgerond met een subtiele bitterheid. Ideaal voor liefhebbers van een stevige Italiaanse koffie.
  • Gayo: Proef de essentie van Sumatra met onze 100% Arabica Gayo, medium gebrand om zijn rijke body en verleidelijke aroma’s te benadrukken. Verwacht een harmonieuze mix van zoetheid, subtiele zuurheid, en hints van kruiden en noten. Perfect voor als je houdt van een koffie met diepgang.
  • Daily Cup: Onze Daily Cup is een uitgebalanceerde 100% Arabica blend, geroemd om zijn verfijnde, milde smaak met een frisse afdronk. Een echte ‘doordrinker’, samengesteld uit bonen van Java, Sumatra, en Papoea-Nieuw-Guinea. Ervaar een symfonie van noten, kruiden, en een zachte zuurheid.

Wij verkopen onze koffiebonen in 1kg verpakkingen. Kom je er niet uit? Kies dan voor ons cadeau koffiepakket.

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”.

Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Wat betekent Medium Roast koffie?
Bij medium roast koffie zijn de bonen niet te donker en niet te licht van kleur. Hoe donker de bonen gebrand zijn hangt af van de duur en de temperatuur in de brander. Bij The Kolektif branden we onze koffiebonen medium, waardoor ze het beste tot hun recht komen in jouw volautomatische koffiemachine of piston espressomachine. Bij een medium roast blijven de smaken in balans.

Hoeveel cafeïne zit er in Medium Roast koffie?
In een medium roast koffie is het cafeïnegehalte hetzelfde als bij een lichte of donkere branding. Hoeveel cafeïne er in koffie zit hangt niet af van de branding, maar van het soort koffieboon. Zo bevat robusta koffie meer cafeïne dan arabica koffiebonen. In tegentelling tot wat veel mensen denken zegt de mate van bitterheid van koffie weinig over het cafeïnegehalte.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.