Medium roast koffiebonen

Alle koffiebonen in ons assortiment zijn medium gebrand. Hiermee komen onze versgebrande koffiebonen het beste tot hun recht in een volautomatische koffiemachine, een pistonmachine voor thuis of in een traditioneel filter-koffiezetapparaat. Met een medium roast koffie geniet je van een gebalanceerde espresso of filterkoffie, niet te bitter en niet te zuur.

Wij selecteren de beste arabica en robusta bonen uit Indonesië en maken hier (h)éérlijk melanges van. Dit doen we met veel passie en dat proef je terug in jouw kopje koffie. Maar dat niet alleen: voor iedere KG die je bij ons koopt herinvesteren we één euro terug in de koffie gemeenschappen in Indonesië. Via onze blogs en onze (toekomstige) nieuwsbrief houden we je hierover op de hoogte.

Ons assortiment met medium roast bonen

Wij hebben wellicht een klein assortiment, desalniettemin bieden wij voor ieder wat wils. Of je nu van een traditionele Italiaanse espresso houdt of liever voor een fruitige koffie drinkt.

Toont alle 4 resultaten

Welke medium roast koffie is voor jou?

Naast dat smaak subjectief is, wordt de smaak ook bepaald door de zetmethode en jouw koffiegewoontes. Ontdek hieronder welke koffie het meest voor jou geschikt is.

  • Nusantaro roast: De smaak is vol en romig met kruidige tonen en noten, deze koffie heeft meer bitters dan zuur. Wel een frisse afdronk.
  • Kopi harmoni: Deze koffie heeft een hele volle body, is lekker romig en stroperig. Bitter en zuur is mooi in balans, verder tonen van noten, kruiden en aardse tonen.
  • Rasa Eksotik: De smaak is wat meer kruidig, de koffie heeft een volle romige body, weinig bitters en een gemiddeld zuurtje.

Wij verkopen onze koffiebonen in 1kg verpakkingen. Kom je er niet uit? Kies dan voor ons koffiebonen proefpakket.

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Wat betekent Medium Roast koffie?
Bij medium roast koffie zijn de bonen niet te donker en niet te licht van kleur. Hoe donker de bonen gebrand zijn hangt af van de duur en de temperatuur in de brander. Bij The Kolektif branden we onze koffiebonen medium, waardoor ze het beste tot hun recht komen in jouw volautomatische koffiemachine of piston espressomachine. Bij een medium roast blijven de smaken in balans.

Hoeveel cafeïne zit er in Medium Roast koffie?
In een medium roast koffie is het cafeïnegehalte hetzelfde als bij een lichte of donkere branding. Hoeveel cafeïne er in koffie zit hangt niet af van de branding, maar van het soort koffieboon. Zo bevat robusta koffie meer cafeïne dan arabica koffiebonen. In tegentelling tot wat veel mensen denken zegt de mate van bitterheid van koffie weinig over het cafeïnegehalte.