Licht gebrande koffiebonen

Licht gebrande koffiebonen worden tot de eerste “crack” gebrand. Ze zijn lichtbruin van kleur en worden vooral gebruikt voor handmatige zetmethoden zoals een V60, de aeropress en de chemex. Door de lichte branding proef je minder bitterheid en meer fruitige en bloemige smaken. Een kopje koffie van licht gebrande bonen is vaak lichter van kleur en lijkt voor velen meer op thee dan op koffie. Doordat de koffie een licht zuurtje heeft, is deze koffie niet voor iedereen geschikt.

Licht gebrande koffiebonen zijn minder geschikt voor een volautomatische koffiemachine of een espressomachine. De smaak van de koffie is dan vaak te zuur. Bij The Kolektif zijn onze bonen medium gebrand. Dit is perfect voor een gebalanceerde espresso, cappuccino of latte. De koffie smaakt dan niet te bitter, maar ook zeker niet te zuur.

Ons assortiment

Toont alle 4 resultaten

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.