Italiaanse koffiebonen

Houd je van een pittige espresso of cappuccino zoals de Italianen deze drinken? Dan hebben wij goed nieuws! Bij The Kolektif selecteren we de beste arabica en robusta koffiebonen uit Indonesië en maken hier héérlijke melanges van. Eén van deze melanges Nusantero Intenso is een pittige koffie die liefhebbers van Italiaanse koffie zeker gaan waarderen.

Zonder Italiaanse koffie tekort te doen, mogen we toch wel stellen dat bittere smaken vaak overheersen. Bij ons Nusantero Intenso is dit niet het geval. Deze is vol van smaak met een afwisseling van bitters en zuurtjes en een frisse afdronk. Onze koffiebonen worden dagelijks vers gebrand en dat proef je terug!

Het assortiment met Italiaanse koffie

Als je van Italiaanse koffie houdt raden we de Nusantero Intenso aan. Dit is een sterke en pittige koffie, die vol van smaak is. Houd je liever van milde koffie? Kies dan voor onze Kopi Harmoni. Tot slot hebben we de Exsotik koffie die iets kruidiger en fruitiger van smaak is.

Kom je er niet uit? Kies dan voor ons proefpakket. Deze bestaat uit 3 x 1 kg premium koffiebonen.

Toont alle 4 resultaten

Meer over Nusantero Intenso koffie

  • Smaakprofiel: De smaak is vol en romig met kruidige tonen en noten, deze koffie heeft meer bitters dan zuur. Wel een frisse afdronk.
  • Brandgraad: Medium+  gebrand
  • Herkomst: Flores (Robusta), Sumatra (Arabica), en Papua New Guinea (Arabica).
  • Voor wie: Liefhebbers van een intense smaak of een espresso of cappuccino zoals de Italianen deze drinken.

Over The Kolektif

Welkom bij The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in het Indonesisch. Het land waar we het merendeel van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: we willen de beste koffie serveren door zorgvuldig geselecteerde bonen dagelijks vers in kleine batches te branden, zonder dat dit ten koste gaat van anderen. Met anderen bedoelen we natuurlijk de koffieboeren en de gemeenschappen erachter. Onze visie reikt verder dan alleen koffiebonen verkopen. We streven naar echte impact door te investeren in de koffiegemeenschappen in Indonesië, zowel financieel als met kennis.

Heb je vragen?

We staan klaar om je te helpen. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op als je vraag niet wordt beantwoord.

Wat zijn de beste Italiaanse koffiebonen?
De beste Italiaanse koffiebonen worden vaak geassocieerd met een donkere branding, wat zorgt voor een sterke en volle smaak. Een populaire keuze is de Arabica-variëteit uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië en Colombia, gemengd met Robusta-bonen voor extra body en crema.

Welke koffiebonen gebruiken ze in Italië?
In Italië worden voornamelijk Arabica- en Robusta-bonen gebruikt, afhankelijk van de gewenste smaakprofielen. Arabica biedt zachtheid en aroma, terwijl Robusta zorgt voor een krachtige smaak en crema.

Wat is de echte Italiaanse koffie?
De echte Italiaanse koffie, zoals espresso, wordt meestal bereid met een blend van hoogwaardige Arabica en Robusta bonen, met een donkere branding voor een krachtige smaak en rijke crema. Onze Nusantero Intenso is een uitstekende keuze om die authentieke Italiaanse koffie-ervaring te creëren.