Italiaanse koffiebonen

Toont alle 2 resultaten

Houd je van een pittige espresso of cappuccino zoals de Italianen deze drinken? Dan hebben wij goed nieuws! Bij The Kolektif selecteren we de beste arabica en robusta koffiebonen uit Indonesië en maken hier héérlijke melanges van. Eén van deze melanges is de “Espresso” is een pittige koffie die liefhebbers van Italiaanse koffie zeker gaan waarderen.

Zonder Italiaanse koffie tekort te doen, mogen we toch wel stellen dat bittere smaken vaak overheersen. Bij ons Espresso variant is dit niet het geval. Deze is vol van smaak met een afwisseling van bitters en zuurtjes en een frisse afdronk. Onze koffiebonen worden dagelijks vers gebrand en dat proef je terug!

Het assortiment met Italiaanse koffie

Als je van Italiaanse koffie houdt raden we onze Espresso variant aan. Dit is een sterke en pittige koffie, die vol van smaak is. Houd je liever van milde koffie? Kies dan voor onze Daily Cup. Tot slot hebben we de Gayo koffie die iets kruidiger en fruitiger van smaak is.

Kom je er niet uit? Kies dan voor ons bundel pakket. Hier zitten al onze drie koffies in!

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Meer onze espresso variant

  • Smaakprofiel: De smaak is vol en romig met kruidige tonen en noten, deze koffie heeft meer bitters dan zuur. Wel een frisse afdronk.
  • Brandgraad: Medium+  gebrand
  • Herkomst: Flores (Robusta), Sumatra (Arabica), en Papua New Guinea (Arabica).
  • Voor wie: Liefhebbers van een intense smaak of een espresso of cappuccino zoals de Italianen deze drinken.

Over The Kolektif

Welkom bij The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in het Indonesisch. Het land waar we het merendeel van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: we willen de beste koffie serveren door zorgvuldig geselecteerde bonen dagelijks vers in kleine batches te branden, zonder dat dit ten koste gaat van anderen. Met anderen bedoelen we natuurlijk de koffieboeren en de gemeenschappen erachter. Onze visie reikt verder dan alleen koffiebonen verkopen. We streven naar echte impact door te investeren in de koffiegemeenschappen in Indonesië, zowel financieel als met kennis.

Heb je vragen?

We staan klaar om je te helpen. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op als je vraag niet wordt beantwoord.

Wat zijn de beste Italiaanse koffiebonen?
De beste Italiaanse koffiebonen worden vaak geassocieerd met een donkere branding, wat zorgt voor een sterke en volle smaak. Een populaire keuze is de Arabica-variëteit uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië en Colombia, gemengd met Robusta-bonen voor extra body en crema.

Welke koffiebonen gebruiken ze in Italië?
In Italië worden voornamelijk Arabica- en Robusta-bonen gebruikt, afhankelijk van de gewenste smaakprofielen. Arabica biedt zachtheid en aroma, terwijl Robusta zorgt voor een krachtige smaak en crema.

Wat is de echte Italiaanse koffie?
De echte Italiaanse koffie, zoals espresso, wordt meestal bereid met een blend van hoogwaardige Arabica en Robusta bonen, met een donkere branding voor een krachtige smaak en rijke crema. Onze Espresso variant is een uitstekende keuze om die authentieke Italiaanse koffie-ervaring te creëren.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.