Sumatra koffiebonen

Toont alle 4 resultaten

Of het nu over Gayo of Mandheling koffiebonen hebben: Sumatra koffie is uniek dankzij de aardse en kruidige smaken. Wij, van The Kolektif, houden van Sumatraanse koffie en gebruiken de Gayo arabica koffiebonen uit Sumatra veelvuldig in onze melanges. Ook hebben we een 100% single origin uit Sumatra die we simpelweg de Gayo noemen.

Wij hechten niet alleen waarde aan de smaak van de koffie, maar ook aan de duurzaamheid. Daarom doneren wij voor iedere kilo koffie die je bij ons koop 1 euro aan de koffieboeren in Indonesië. Wij willen zo een impact maken op het verduurzamen van de koffieproductie en de smaak van de koffie. Via ons blog en toekomstige nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Ons Assortiment met Sumatra Koffiebonen

Naast het selecteren van de beste koffiebonen uit Sumatra en andere eilanden in Indonesië laten wij onze melanges dagelijks vers branden in kleine hoeveelheden. Dit doen we om een hoge kwaliteit en versheid te garanderen. We bieden een klein assortiment van drie koffies, voor ieder wat wils.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

In onze melanges vind je naast Sumatra koffie ook bone uit andere eilanden in Indonesië en uit het buurland Papua New Guinea. Deze koffies combineren we tot mooie melanges die goed tot hun recht komen in jouw volautomaat of filter-koffiezetapparaat. Of je nu van een heerlijke espresso, cappuccino of gewoon filterkoffie houdt.

De Sumatra arabica bonen vind je terug in al onze melanges. Houd je van een sterke Italiaanse espresso? Kies dan voor onze espresso blend waarmee ook jouw cappuccino’s goed uit de verf komen. Drink je liever een mildere koffie? Kies dan voor onze 100% Gayo koffie of de Daily Cup (dit is een heerlijke doordrinkkoffie zoals we ‘m noemen).

De espresso variant wordt donker gebrand en de Daily Cup en Gayo zijn medium gebrand.

Over The Kolektif

The Kolektif is meer dan een koffiebedrijf; we zijn een beweging die zich inzet voor een betere en duurzamere koffiewereld. Onze missie is om een heerlijke en eerlijke koffie-ervaring te bieden, van boon tot kop.

Veelgestelde Vragen

Heb je nog meer vragen? We zijn er om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie mocht je het antwoord op je vraag niet vinden.

Wat is het smaakprofiel van koffiebonen uit het Indonesische Sumatra?
Sumatraanse koffie staat bekend om zijn aardse en kruidige tonen met een volle smaak. Wij van The Kolektif zijn groot fan van koffiebonen uit Gayo en gebruiken deze dan ook in al onze melanges. Wij combineren koffiebonen uit verschillende eilanden in Indonesië voor een gebalanceerde smaak.

In welke van jullie melanges vind je koffie uit Sumatra?
Ben je net als ons groot fan van Sumatra koffie? Dan hebben we goed nieuws. In al onze drie melanges vind je namelijk Gayo koffiebonen uit Sumatra.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.