Sumatra koffiebonen

Of het nu over Gayo of Mandheling koffiebonen hebben: Sumatra koffie is uniek dankzij de aardachtige en kruidige smaken. Wij, van The Kolektif, houden van Sumatraanse koffie en gebruiken de Gayo arabica koffiebonen uit Sumatra veelvuldig in onze melanges. In onze melanges vind je naast Sumatra koffie ook bone uit andere eilanden in Indonesië en uit het buurland Papua New Guinea. Deze koffies combineren we tot mooie melanges die goed tot hun recht komen in jouw espressomachine of filter-koffiezetapparaat. Of je nu van een heerlijke espresso, cappuccino of gewoon filterkoffie houdt.

Wij hechten niet alleen waarde aan de smaak van de koffie, maar ook aan de duurzaamheid. Daarom doneren wij voor iedere kilo koffie die je bij ons koop 1 euro aan de koffieboeren in Indonesië. Wij willen zo een impact maken op het verduurzamen van de koffieproductie en de smaak van de koffie. Via ons blog en toekomstige nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Ons Assortiment met Sumatra Koffiebonen

Naast het selecteren van de beste koffiebonen uit Sumatra en andere eilanden in Indonesië laten wij onze melanges dagelijks vers branden in kleine hoeveelheden. Dit doen we om een hoge kwaliteit en versheid te garanderen. We bieden een klein assortiment van drie koffies, voor ieder wat wils.

De Sumatra arabica bonen vind je terug in al onze melanges. Houd je van een sterke Italiaanse espresso? Kies dan voor de Nusantaro Intenso. Wanneer je vooral cappuccino’s drinkt raden we onze Harmoni Kopi aan. Liever 100% arabica koffie met een zachte smaak? Dan is onze melange Rasa Eksotik wat je zoekt. Alle melanges worden medium gebrand en geleverd in verpakkingen van 750 gram.

Toont alle 4 resultaten

Over The Kolektif

The Kolektif is meer dan een koffiebedrijf; we zijn een beweging die zich inzet voor een betere en duurzamere koffiewereld. Onze missie is om een heerlijke en eerlijke koffie-ervaring te bieden, van boon tot kop.

Veelgestelde Vragen

Heb je nog meer vragen? We zijn er om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie mocht je het antwoord op je vraag niet vinden.

Wat is het smaakprofiel van koffiebonen uit het Indonesische Sumatra?
Sumatraanse koffie staat bekend om zijn aardse en kruidige tonen met een volle smaak. Wij van The Kolektif zijn groot fan van koffiebonen uit Gayo en gebruiken deze dan ook in al onze melanges. Wij combineren koffiebonen uit verschillende eilanden in Indonesië voor een gebalanceerde smaak.

In welke van jullie melanges vind je koffie uit Sumatra?
Ben je net als ons groot fan van Sumatra koffie? Dan hebben we goed nieuws. In al onze drie melanges vind je namelijk Gayo koffiebonen uit Sumatra.