Javaanse koffiebonen

Toont alle 2 resultaten

Koffiebonen uit Java staan bekend om haar rijke smaken met een fruitige en chocolade afdronk. Bij The Kolektif selecteren we de beste Indonesische koffiebonen voor onze melanges. Eén van de bonen die je veelvuldig terug vindt in onze blends zijn Java koffiebonen van de Pancoer plantage. Deze koffiebonen vind je terug in onze Daily Cup melange, welke uitstekend geschikt zijn voor het zetten van een (h)éérlijke espresso, cappuccino of gewoon een lekkere bak filterkoffie.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Niet alleen is onze koffie verrukkelijk, maar ook verantwoord. Voor elke kilo koffie die je bij ons koopt, doneren we 1 euro aan de Indonesische koffieboeren. Zo dragen we bij aan duurzamere koffieproductie en het welzijn van de lokale gemeenschappen. Blijf op de hoogte via onze blogs en toekomstige nieuwsbrieven.

Ons Assortiment met Java koffiebonen

Onze melanges met Java 100% arabica bonen worden dagelijks versgebrand. Ook branden we in kleine batches om de beste kwaliteit te garanderen. Wil je onze blend proberen met Javaanse koffiebonen? Kies dan voor de Daily Cup.

In onze Gayo en Espresso variant vind je geen Javaanse bonen, maar wel koffiebonen uit andere Indonesische eilanden (Sumatra en Flores).

Over The Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”.

Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Veelgestelde Vragen

Heb je nog meer vragen? We staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons.

Wat is het smaakprofiel van Javaanse koffie?

Java koffie, met name uit Pancoer, staat bekend om zijn volle smaak, lage zuurgraad en chocolade-achtige afdronk. Het is een héérlijk koffie die als single origin gedronken kan worden, maar wij gebruiken deze koffie afkomstig uit Java in onze Daily Cup koffie. Naast Java koffie vind je in deze melanges bonen uit Sumatra, Mandheling en Papua New Guinea (het land, niet het eiland).

In welke van jullie melanges vind je koffie uit Java?

Je vindt de koffie Java Pancoer in onze Daily Cup melanges. Deze melanges zijn zorgvuldig samengesteld, zodat jij thuis de lekkerste koffie kan zetten.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.