Javaanse koffiebonen

Koffiebonen uit Java staan bekend om haar rijke smaken met een fruitige en chocolade afdronk. Bij The Kolektif selecteren we de beste Indonesische koffiebonen voor onze melanges. Eén van de bonen die je veelvuldig terug vindt in onze blends zijn Java koffiebonen van de Pancoer plantage. Deze koffiebonen vind je terug in onze Harmoni Kopi en Rasa Eksotik, welke uitstekend geschikt zijn voor het zetten van een (h)éérlijke espresso, cappuccino of gewoon een lekkere bak filterkoffie.

Niet alleen is onze koffie verrukkelijk, maar ook verantwoord. Voor elke kilo koffie die je bij ons koopt, doneren we 1 euro aan de Indonesische koffieboeren. Zo dragen we bij aan duurzamere koffieproductie en het welzijn van de lokale gemeenschappen. Blijf op de hoogte via onze blogs en toekomstige nieuwsbrieven.

Ons Assortiment met Java koffiebonen

Onze melanges met Java 100% arabica bonen worden dagelijks versgebrand. Ook branden we in kleine batches om de beste kwaliteit te garanderen. Ons assortiment is klein, maar fijn. Zo hebben de Nusantara Intenso voor liefhebbers van een Italiaanse espresso. Liever een cappuccino? Onze Harmoni kopi is erg geliefd onder de cappuccino-liefhebbers. Houd je van een zachte, maar smaakvolle koffie? Kies dan voor onze Rasa Eksotik die voor 100% uit arabica bonen bestaat uit Java, Sumatra en Papua New Guinea. Onze melanges zijn medium gebrand en verkopen we in verpakking van 750 gram.

Toont alle 4 resultaten

Over The Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Veelgestelde Vragen

Heb je nog meer vragen? We staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons.

Wat is het smaakprofiel van Javaanse koffie?
Java koffie, met name uit Pancoer, staat bekend om zijn volle smaak, lage zuurgraad en chocolade-achtige afdronk. Het is een héérlijk koffie die als single origin gedronken kan worden, maar wij gebruiken deze koffie afkomstig uit Java in onze Harmoni kopi en Rasa Eksotik koffie. Naast Java koffie vind je in deze melanges bonen uit Sumatra, Mandheling en Papua New Guinea (het land, niet het eiland).

In welke van jullie melanges vind je koffie uit Java?
Je vindt de koffie Java Pancoer in onze Harmoni Kopi en Rasa Eksotik melanges. Deze melanges zijn zorgvuldig samengesteld, zodat jij thuis de lekkerste koffie kan zetten.