Koffiebonen uit Flores

Flores koffiebonen zijn wellicht wat minder bekend als het om Indonesische koffie gaat. Dit betekent niet dat je Flores koffiebonen links moet laten liggen. Integendeel. Arabica koffiebonen uit Flores staan namelijk bekend om haar fruitige karakter met chocolade noten. Bij The Kolektif gebruiken we voornamelijk Robusta koffiebonen, die van onze Nusantara Intenso melange een lekkere stevig bak koffie maakt en onze Harmoni blend extra pit geeft. Perfect voor een krachtige espresso of een gebalanceerde cappuccino.

Net als bij onze andere melanges, staat duurzaamheid voorop. Voor elke kilo koffie die je bij ons koopt, doneren we 1 euro aan de koffieboeren in Indonesië. Hiermee willen we onze stempel drukken op het verduurzamen van de koffieproductie en het welzijn van de koffieboer en de gemeenschappen. Blijf op de hoogte van onze inspanningen via onze blogs en toekomstige nieuwsbrieven.

Ons Assortiment met Flores Koffiebonen

We branden onze Flores-koffiebonen dagelijks in kleine hoeveelheden om een hoge kwaliteit en versheid te garanderen. Met ons assortiment van drie koffies bieden we voor ieder wat wils.

Onze Nusantara Intenso is ideaal voor de liefhebbers van een krachtige espresso, terwijl onze Harmoni Kopi een favoriet is onder liefhebbers van koffie met melk. We bieden onze melanges aan in verpakkingen van 750 gram, medium gebrand voor optimaal aroma en smaak.

Toont alle 4 resultaten

Over The Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Veelgestelde Vragen

Heb je nog meer vragen? We staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat is het smaakprofiel van Flores koffie?
Koffie uit Flores staat bekend om zijn krachtige smaak met variërende tonen van fruitig tot kruidig. Het is een uitstekende koffie die zowel als single origin als in blends goed uit de verf komt. In onze Nusantara Intenso en Harmoni Kopi melanges combineren Robusta koffie van het eiland Flores met andere bonen uit Indonesië en Papua New Guinea.

In welke van jullie melanges vind je koffie uit Flores?
Je kunt de unieke Flores koffiebonen terugvinden in onze Nusantara Intenso en Harmoni Kopi melanges. Deze blends zijn zorgvuldig gecreëerd voor het gebruik van een espressomachine zoals een volautomatische koffiemachine of een piston espressomachine. Ook zijn onze melanges geschikt voor filterkoffie.