Koffiebonen voor filterkoffie

Op zoek naar de beste koffiebonen voor filterkoffie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn The Kolektif waar we koffie uiterst serieus nemen. Zo koop je bij ons (h)éérlijke koffie uit Indonesië. Wij weten de arabica en robusta bonen uit de verschillende eilanden in Indonesië te combineren tot mooie melanges. En dat niet alleen, we branden onze koffie vers. Iedere dag. Zo zet je met onze koffie gegarandeerd lekkere filterkoffie. Maar pas op, eenmaal gedronken en je bent voor altijd aan ons verbonden!

Yes, wij hebben een klein assortiment. Bij ons kies je uit drie koffies die allemaal geschikt zijn voor filterkoffie. We bieden voor ieder wat wils: of je nu van een sterke bak filterkoffie houdt of liever een lichte koffie drinkt met fruitige smaken. Bij ons ben je aan het juiste adres.

Oh ja, en voor iedere KG doneren wij 1 euro aan de koffie gemeenschappen in Indonesië. Onze koffie is dus niet alleen héérlijk, maar ook éérlijk.

Toont alle 4 resultaten

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Welke koffiebonen voor filterkoffie?
Dit hangt af van de zetmethode en je persoonlijke voorkeur. Voor handmatige filter zetmethoden zoals een V60 wordt vaak een lichte branding gekozen, wat fruitige en frisse smaken oplevert. De koffie oogt dan ook lichter van kleur. Sommigen zullen dit als thee beschouwen. Behoor je tot de laatste groep koffiedrinkers dan kies je voor een medium brandgraad. Wij raden altijd aan om door een donkere brandgraad te kiezen wanneer je gebruik maakt van een “traditioneel” filter-koffiezetapparaat.