Koffiebonen voor filterkoffie

Toont alle 4 resultaten

Op zoek naar de beste koffiebonen voor filterkoffie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn The Kolektif waar we koffie uiterst serieus nemen. Zo koop je bij ons (h)éérlijke koffie uit Indonesië. Wij weten de arabica en robusta bonen uit de verschillende eilanden in Indonesië te combineren tot mooie melanges. En dat niet alleen, we branden onze koffie vers. Iedere dag. Zo zet je met onze koffie gegarandeerd lekkere filterkoffie. Maar pas op, eenmaal gedronken en je bent voor altijd aan ons verbonden!

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Yes, wij hebben een klein assortiment. Bij ons kies je uit drie koffies die allemaal geschikt zijn voor filterkoffie. We bieden voor ieder wat wils: of je nu van een sterke bak filterkoffie houdt of liever een lichte koffie drinkt met fruitige smaken. Bij ons ben je aan het juiste adres.

Oh ja, en voor iedere KG doneren wij 1 euro aan de koffie gemeenschappen in Indonesië. Onze koffie is dus niet alleen héérlijk, maar ook éérlijk.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Welke koffiebonen voor filterkoffie?
Dit hangt af van de zetmethode en je persoonlijke voorkeur. Voor handmatige filter zetmethoden zoals een V60 wordt vaak een lichte branding gekozen, wat fruitige en frisse smaken oplevert. De koffie oogt dan ook lichter van kleur. Sommigen zullen dit als thee beschouwen. Behoor je tot de laatste groep koffiedrinkers dan kies je voor een medium brandgraad. Wij raden altijd aan om door een donkere brandgraad te kiezen wanneer je gebruik maakt van een “traditioneel” filter-koffiezetapparaat. Zelf vinden wij onze Gayo koffie erg lekker als filterkoffie.

 

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.