Fairtrade koffiebonen

Toont alle 4 resultaten

Wie Fairtrade koffie zegt, moet aan Max Havelaar denken. Het keurmerk Fairtrade is een initiatief van de Max Havelaar Stichting. Vandaag de dag worden er verschillende producten zoals koffie, thee en bananen met het Fairtrade keurmerk in meer dan 30 landen verkocht. Verkopen wij koffiebonen met het Fairtrade keurmerk? Nee. Verkopen wij éérlijke koffie? Ja!

Wij hebben niets tegen Fairtrade koffie, maar geven wél om het welzijn van de koffieboer in Indonesië waar wij (bijna) al onze koffiebonen vandaan halen.

The kolektif betekent “Het collectief” in Indonesisch. Wij verkopen niet alleen goede koffie om er zelf beter van te worden, maar willen dat de hele keten, oftewel “het collectief” meeprofiteert. Het maken van een impact zien we als een process dat tijd kost. Voor iedere KG koffiebonen die je bij ons koopt herinvesteren wij 1 euro terug in de koffie gemeenschappen in Indonesië. Dit doen we om de welzijn van de boer te verbeteren en om de koffieproductie te verduurzamen. Via ons blog en toekomstige nieuwsbrief leggen we uit waar het geld naar toe gaat en hoe we hiermee een écht een impact maken.

Ons assortiment

Ondanks dat onze koffiebonen niet gecertificeerd zijn met het Fairtrade keurmerk, koop je bij ons toch éérlijke koffie.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”.

Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Waar staat het Fairtrade keurmerk voor?
Het Fairtrade keurmerk staat doorgaans voor producten die voldoen aan strikte sociale en milieuvoorwaarden. Hoewel we geen keurmerk hebben, investeren we in duurzame koffieproductie en ondersteunen we lokale boerengemeenschappen in Indonesië door 1 euro te doneren voor elke kilo koffie die je bij ons koopt.

Is Fairtrade koffie biologisch?
Fairtrade koffie kan biologisch zijn, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Biologische koffie wordt verbouwd zonder synthetische chemicaliën, terwijl Fairtrade koffie focust op de handelsvoorwaarden en een eerlijke prijs voor boeren. Ons assortiment is niet biologisch gecertificeerd, maar we zetten ons in voor eerlijke handel, duurzaamheid en de welzijn van Indonesische koffieboeren.

Waar komt Fairtrade koffie vandaan?
Fairtrade koffie kan uit verschillende landen komen. Onze koffie komt uit diverse regio’s in Indonesië, zonder specifiek het Fairtrade keurmerk te dragen. We geloven in transparante samenwerking en het verbeteren van de levensomstandigheden van de boeren in deze regio’s. De impact die we maken delen we in onze blogs en toekomstige nieuwsbrief.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.