Duurzame koffiebonen

Toont alle 4 resultaten

Op deze pagina vind je onze duurzame koffies.

Ons assortiment eerlijke koffie

Bij ons koop je eerlijke en duurzame koffie. Via onze blog en toekomstige nieuwsbrief delen we onze verhalen en leggen we uit waar het ingezamelde geld naar toe gaat.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Voordat we claimen dat onze koffiebonen duurzaam zijn, zullen we eerst de definitie van duurzame koffiebonen moeten bepalen. Duurzame koffie, ook wel bekend als verantwoorde of eerlijke koffie, wordt op een verantwoorde manier geproduceerd, met zorg voor zowel mens als milieu. Dit begint op de koffieplantages, waar geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Bovendien worden de koffieboeren met een eerlijke prijs gecompenseerd en met respect behandeld. Kortom, duurzame koffie is gunstig voor zowel mens als milieu gedurende het gehele productieproces. Bekende keurmerken van duurzame koffie zijn: fairtrade, UTZ en rainforest alliance.

The kolektif betekent “Het collectief” in Indonesisch. Wij verkopen niet alleen goede koffie om er zelf beter van te worden, maar willen dat de hele keten, oftewel “het collectief” meeprofiteert. Het maken van een impact zien we als een process dat tijd kost. Op dit moment herinvesteren wij 1 euro per KG koffie die je bij ons koopt terug in het welzijn van de koffie gemeenschappen en het verduurzamen van de koffieproductie in Indonesië.

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”.

Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Welke koffiemerken zijn eerlijk?

Veel koffiemerken streven naar eerlijke handelspraktijken en duurzaamheid. Bij The Kolektif zetten we ons in voor eerlijke koffie zonder specifieke keurmerken. We investeren direct in de koffie gemeenschappen in Indonesië om het welzijn van de boer te verbeteren en de koffieproductie te verduurzamen.

Waar kan ik eerlijke koffie kopen?

Je kunt eerlijke koffie vinden bij speciaalzaken, lokale koffiebranderijen en online retailers. Wil je eerlijke koffie kopen bij The Kolektif? Bezoek dan onze koffiebonen winkel.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.