Duurzame koffiebonen

Voordat we claimen dat onze koffiebonen duurzaam zijn, zullen we eerst de definitie van duurzame koffiebonen moeten bepalen. Duurzame koffie, ook wel bekend als verantwoorde of eerlijke koffie, wordt op een verantwoorde manier geproduceerd, met zorg voor zowel mens als milieu. Dit begint op de koffieplantages, waar geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Bovendien worden de koffieboeren met een eerlijke prijs gecompenseerd en met respect behandeld. Kortom, duurzame koffie is gunstig voor zowel mens als milieu gedurende het gehele productieproces. Bekende keurmerken van duurzame koffie zijn: fairtrade, UTZ en rainforest alliance.

The kolektif betekent “Het collectief” in Indonesisch. Wij verkopen niet alleen goede koffie om er zelf beter van te worden, maar willen dat de hele keten, oftewel “het collectief” meeprofiteert. Het maken van een impact zien we als een process dat tijd kost. Op dit moment herinvesteren wij 1 euro per KG koffie die je bij ons koopt terug in het welzijn van de koffie gemeenschappen en het verduurzamen van de koffieproductie in Indonesië.

Ons assortiment eerlijke koffie

Bij ons koop je eerlijke en duurzame koffie. Via onze blog en toekomstige nieuwsbrief delen we onze verhalen en leggen we uit waar het ingezamelde geld naar toe gaat.

Toont alle 4 resultaten

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Welke koffiemerken zijn eerlijk?
Veel koffiemerken streven naar eerlijke handelspraktijken en duurzaamheid. Bij The Kolektif zetten we ons in voor eerlijke koffie zonder specifieke keurmerken. We investeren direct in de koffie gemeenschappen in Indonesië om het welzijn van de boer te verbeteren en de koffieproductie te verduurzamen.

Waar kan ik eerlijke koffie kopen?
Je kunt eerlijke koffie vinden bij speciaalzaken, lokale koffiebranderijen en online retailers. Wil je eerlijke koffie kopen bij The Kolektif? Bezoek dan onze koffiebonen winkel.