Dark roast koffiebonen

Wie aan donker gebrande koffiebonen denkt, denkt al gauw aan bittere koffie of te vette koffiebonen. Ook in Italië gebruikt men vaak een dark roast om een espresso of cappuccino te maken. In de moderne koffiewereld hebben donker gebrande koffiebonen nou niet bepaald een goede naam. De koffie heeft zo lang in de brander gelegen dat alleen nog de bittere smaken zijn overgebleven.

Bij The Kolektif branden we onze koffie medium en een aantal koffies iets donkerder dan medium. Zodoende blijven de smaken in balans en zijn onze melanges uitermate geschikt voor een espresso of cappuccino. Dit is de reden dat onze koffies zo populair zijn onder bezitters van een volautomatische koffiemachine en espressomachine.

Ons assortiment

Goed om te weten: onze koffiebonen worden dagelijks versgebrand en voor iedere kilo koffiebonen die je bij ons koopt, geven wij een euro terug aan de koffie gemeenschappen in Indonesië.

Toont alle 4 resultaten

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.