Koffiebonen voor Cappuccino

Als cappuccino liefhebber ben je natuurlijk op zoek naar de beste bonen voor een cappuccino. Wij snappen dat. En dus hebben we een speciale roast ontwikkeld, waarmee je gegarandeerd een heerlijke cappuccino zet. Of je nu een cappuccino maakt met gewone melk, havermelk of amandelenmelk, onze cappuccino koffiebonen gaan samen met iedere melk. Benieuwd naar ons assortiment? Scrol dan snel verder.

Toont alle 4 resultaten

De beste koffiebonen voor een héérlijke cappuccino

“De beste koffiebonen” – dat is nogal een statement, niet? Ondanks dat smaak subjectief is denken wij dat onze speciale cappuccino koffiebonen bij iedereen in de smaak zullen vallen. Waarom? Wij selecteren de beste arabica koffiebonen uit Indonesië: het land met duizenden eilanden die allemaal een ander klimaat hebben, wat weer invloed op de smaak heeft. Zo smaakt onze arabica koffie uit Java fruitig, de koffie uit Sumatra kruidig en nootachtig en zorgen de robusta bonen uit Flores voor wat pit. Precies de smaken die je in onze speciaal gebrande melange voor cappuccino’s terug vindt.

Waar kun je bij ons op rekenen?

1. Dagelijks vers gebrand & hoogwaardige kwaliteit

Onze koffiebonen worden dagelijks vers gebrand. Koffie begint namelijk zijn smaak te verliezen na 3 – 4 maanden. Met verse koffie haal je het maximale uit je kopje koffie. Onze cappuccino roast is medium gebrand, wat zorgt voor een gebalanceerde espresso met een mildere smaak met zoete smaken en een lichte intense afdronk.

2. Speciaal gebrand voor jouw volautomatische koffiemachine

Onze cappuccino koffiebonen zijn perfect geschikt voor elke manier van koffiezetten, maar ze komen het best tot hun recht in een volautomaat of pistonmachine. We hebben zorgvuldig geselecteerde en gebrande bonen die optimaal zijn afgestemd op het gebruik in een volautomatische koffiemachine of pistonmachine.

3. (H)éérlijke koffie – wij herinvesteren in de koffieplantage van onze boeren

Bij ons bestel je niet alleen héérlijke koffie voor het maken van een cappuccino, maar ook éérlijke koffie. Wij proberen een impact te maken en de Indonesische boeren te helpen. Voor elke KG koffie die je bij ons bestelt gaat 1 euro terug naar de Indonesië om de lokale boeren te helpen met het verbeteren van hun koffieplantages.  Via onze blog en toekomstige nieuwsbrief zullen we je hierover op de hoogte houden.

Eigenschappen van onze cappuccino roast

Met onze cappuccino roast zet je een heerlijk romige cappuccino waar iedere barista (dus ook jij) blij van wordt. Hieronder vind je de eigenschappen:

  • Herkomst: Flores (robusta), Sumatra (arabica), Java Pancoer (arabica) en Papua New Guinea (arabica)
  • Brandgraad: medium gebrand
  • Smaak van de espresso: gebalanceerde en smaakvolle espresso, met een vleugje zoetheid.
  • Geschikt voor: Liefhebbers van een smaakvolle espresso, cappuccino, latte macchiato of latte.

Andere koffiebonen voor een heerlijke cappuccino

Naast onze cappuccino roast, die speciaal gebrand is voor het zetten van een cappuccino, latte macchiato of latte hebben we ook andere bonen welke geschikt zijn voor het zetten van een lekkere cappuccino.

  • Italiaanse roast: Houd je van een stevige en krachtige smaak? Drink je jouw cappuccino graag zoals de Italianen deze drinken? Onze Italiaanse roast is een koffie met pit met een volle, ronde smaak en een lichte bittere afdronk. In deze koffie vind je een combinatie van arabica en robusta bonen, waarmee je niet alleen een Italiaanse espresso zet, maar ook een uitstekende cappuccino.
  • Exotische roast: Wil je jouw smaakpapillen verassen met exotische, fruitige en bloemige smaken? Dan heeft deze exotische roast bij jou de voorkeur. Deze koffie bestaat voor 100% uit arabica bonen van hoge kwaliteit een een complex smaakprofiel. Deze koffie ga je lekker vinden wanneer je van aromatische koffie houdt.

Over “The Kolektif”

Wij geloven in heerlijke en eerlijke koffie. “The Kolektif” betekent “het collectief” in Indonesië. Wij willen niet alleen winst maken met de verkoop van hoogwaardige koffiebonen, maar ook een verschil maken in de wereld. Dit doen we omdat we ons echt bekommeren om het welzijn van de Indonesische boer en het verduurzamen van de koffiewereld.

Veelgestelde vragen

Welke koffiebonen zijn geschikt voor cappuccino?

Onze speciaal gebrande Cappuccino roast is ideaal voor cappuccino’s. Deze melange bevat arabica bonen uit Sumatra en Java, en robusta bonen uit Flores, wat zorgt voor een gebalanceerde en smaakvolle cappuccino.

Welke koffiebonen voor Cafe latte?

Voor een Café Latte raden we onze Exotische roast aan, die 100% uit hoogwaardige arabica bonen bestaat. Deze koffie heeft een complex smaakprofiel met exotische, fruitige en bloemige tonen.

Hoeveel gram koffie voor 1 cappuccino?

Voor een perfecte cappuccino adviseren we 18-20 gram van onze medium-gebrande Cappuccino roast te gebruiken. Dit zorgt voor een mildere smaak met zoete tonen en een lichte intense afdronk.