Biologische koffie

Bij het zoeken naar eerlijke koffie denken veel mensen aan biologische producten. Maar wist je dat eerlijke koffie verder gaat dan alleen keurmerken? Hoewel wij geen biologische koffie verkopen, maken wij een positieve impact op het welzijn van de koffieboeren in Indonesië, waar 90% van onze arabica en robusta koffiebonen vandaan komen.

The Kolektif staat voor “Het Collectief” in het Indonesisch. Onze missie is niet alleen om heerlijke koffie te verkopen, maar ook om de hele koffieketen te laten profiteren. Het creëren van een blijvende impact vergt tijd. Voor elke kilogram koffiebonen die je bij ons koopt, doneren wij 1 euro terug aan de koffie gemeenschappen in Indonesië. Hiermee verbeteren we het welzijn van de boeren en bevorderen we een duurzame koffieproductie. Ontdek meer over onze impact via onze blogs en onze (toekomstige) nieuwsbrief.

Ons assortiment

Bij ons koop je dan geen biologische koffie, maar wel koffie waarmee je een impact maakt op het welzijn van de boer en het verduurzamen van de koffiemarkt.

Toont alle 4 resultaten

Over the Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”. Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Wat zijn biologische koffiebonen?
Biologische koffiebonen worden geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden of kunstmest. Ze worden op een milieuvriendelijke en duurzame manier verbouwd, waarbij natuurlijke ecosystemen behouden blijven en de gezondheid van de bodem wordt bevorderd.

Waarom biologische koffie?
Je kunt om verschillende beweegredenen biologische koffie kopen. Eén omdat je milieubewust wilt zijn en het gebruik van schadelijke chemicalien wilt beperken. Ten tweede eten en drinken mensen biologisch en gunste van hun eigen gezondheid. Er zijn ook mensen die beweren dat biologische koffie beter smaakt.