Biologische koffie

Toont alle 4 resultaten

Bij het zoeken naar eerlijke koffie denken veel mensen aan biologische producten. Maar wist je dat eerlijke koffie verder gaat dan alleen keurmerken?

Ons assortiment

Bij ons koop je dan geen biologische koffie, maar wel koffie waarmee je een impact maakt op het welzijn van de boer en het verduurzamen van de koffiemarkt.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Hoewel wij geen biologische koffie verkopen, maken wij een positieve impact op het welzijn van de koffieboeren in Indonesië, waar 90% van onze arabica en robusta koffiebonen vandaan komen.

Over the Kolektif

The Kolektif staat voor “Het Collectief” in het Indonesisch. Onze missie is niet alleen om heerlijke koffie te verkopen, maar ook om de hele koffieketen te laten profiteren. Het creëren van een blijvende impact vergt tijd. Voor elke kilogram koffiebonen die je bij ons koopt, doneren wij 1 euro terug aan de koffie gemeenschappen in Indonesië. Hiermee verbeteren we het welzijn van de boeren en bevorderen we een duurzame koffieproductie. Ontdek meer over onze impact via onze blogs en onze (toekomstige) nieuwsbrief.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Wat zijn biologische koffiebonen?

Biologische koffiebonen worden geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden of kunstmest. Ze worden op een milieuvriendelijke en duurzame manier verbouwd, waarbij natuurlijke ecosystemen behouden blijven en de gezondheid van de bodem wordt bevorderd.

Waarom biologische koffie?

Je kunt om verschillende beweegredenen biologische koffie kopen. Eén omdat je milieubewust wilt zijn en het gebruik van schadelijke chemicalien wilt beperken. Ten tweede eten en drinken mensen biologisch en gunste van hun eigen gezondheid. Er zijn ook mensen die beweren dat biologische koffie beter smaakt.

 

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.