Arabica koffiebonen

Toont alle 3 resultaten

Op zoek naar de beste arabica bonen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met veel zorg selecteren wij de lekkerste arabica bonen uit de diverse eilanden in Indonesië en Papua New Guinea. Vervolgens maken we hier héérlijk melanges van, die we medium branden, waardoor ze uitstekend tot hun recht komen in jouw volautomatische koffiemachine, espressomachine of filter-koffiezetapparaat. Maar dat niet alleen: onze arabica en robusta bonen worden dagelijks vers gebrand. Zo geniet jij thuis van de lekkerste koffie.

Niet alleen smaakvol, maar ook verantwoord; dat is waar we voor staan. Voor elke kilo koffiebonen die je bij ons koopt, doneren we één euro aan de koffiegemeenschappen in Indonesië.

Ons assortiment met arabica koffies

Door een klein assortiment met drie koffies aan te bieden kunnen we de hoogste kwaliteit blijven garanderen. Zo branden we bijvoorbeeld in kleine hoeveelheden en vermelden we altijd een branddatum op de verpakking. Ons aanbod is divers genoeg om elke koffieliefhebber tevreden te stellen.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Wij bieden twee héérlijke 100% arabica koffies aan, namelijk de Daily Cup en de Gayo koffie.

Kwaliteit boven alles

Als het op koffie aankomt, staat kwaliteit niet ter discussie. Dit proef je terug in onze koffie doordat wij met veel zorg de beste arabica bonen uit Indonesië en Papua New Guinea selecteren. Proef het zelf en je zult begrijpen waarom we zeggen: “Eens gedronken voor altijd aan ons verbonden”.

Zorgvuldige selectie van arabica bonen

Onze arabica bonen zijn afkomstig uit verschillende Indonesische eilanden, elk met hun eigen unieke klimaat en invloed op de smaak. Bijvoorbeeld, onze Javaanse arabica bonen zijn rijk aan chocolade-achtige tonen, terwijl de bonen uit Papua New Guinea een fruitig karakter toevoegen. Wij gebruiken de volgende koffies:

 • Arabica uit Sumatra, Gayo uit Aceh, Indonesië:  Vol, aards en kruidig
 • Arabica uit Java, The Pancoer Estate, Indonesië: Volle body, lage aciditeit, chocolade-achtige smaak
 • Arabica uit Papua New Guinea: Volle body met rijk smaakprofiel, met tonen van chocolade, kruiden en fruit

Met brandatum: altijd vers!

Onze koffiebonen worden dagelijks én in kleine hoeveelheden gebrand door Erik in Delftzijl. Zo haal jij het maximale uit onze arabica koffiebonen en garanderen wij de beste kwaliteit. Met de branddatum op de verpakking weet je dat je verse bonen in handen hebt.

Meer dan alleen koffie

Onze missie gaat verder dan het verkopen van overheerlijke koffie. We streven ernaar om een positieve impact te maken, niet alleen op jouw dag maar ook op het welzijn van de koffieboeren in Indonesië. Voor elke kilo bonen die je bij ons koopt, investeren wij een euro terug in duurzame landbouwpraktijken en het welzijn van de koffie gemeenschappen. In onze blog en toekomstige nieuwsbrief doen we hier verslag over.

Vind de juiste melange met arabica bonen voor jou

Dit zijn onze 100% arabica koffies:

 • Gayo: Een 100% Arabica blend uit Atjeh, Sumatra, biedt een rijke body en verleidelijke aroma’s, kenmerkend door een verfijnd zuurtje en zoete ondertonen. Het is medium gebrand om de authentieke smaken te benadrukken, perfect voor een aromatische cappuccino of latte. Intensiteit: 5 op een schaal van 10. Bekijk onze Gayo.
 • Daily Cup: Onze Daily Cup is een uitgebalanceerde 100% Arabica blend die een verfijnde en milde smaak biedt, ideaal voor dagelijkse consumptie. De blend combineert bonen uit Java, Sumatra en Papoea-Nieuw-Guinea, waardoor het een zachte en toegankelijke koffie is met een frisse afdronk. Intensiteit: 3 op een schaal van 10. Bekijk onze Daily Cup.

Dit is een blend met zowel arabica als robusta koffie:

 • Espresso: Onze Espresso blend is een verfijnde keuze voor liefhebbers van donker gebrande koffie, bestaande uit een zorgvuldige selectie van 60% Arabica bonen uit Sumatra en Papoea-Nieuw-Guinea en 40% Robusta bonen uit Flores. Deze blend is donker gebrand om een volle, romige ervaring te bieden met kruidige en notige accenten, ideaal voor een stevige espresso. Intensiteit: 8 op een schaal van 10. Bekijk onze Espresso.

Nog geen keuze kunnen maken? Probeer dan ons Bundel pakket met 1 KG van elk van onze drie koffies. Dit pakket biedt je de kans om elk van onze smaken te ervaren en is ook een fantastisch geschenk voor elke koffiegenieter.

Wat is het verschil tussen arabica en robusta?

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er verschillende soorten koffiebonen, namelijk arabica en robusta. Benieuwd naar de verschillen? In dit artikel brengen we alle verschillen in kaart.

Over The Kolektif

Bij The Kolektif draait alles om het creëren van een heerlijke en eerlijke koffie-ervaring. We zijn meer dan een bedrijf; we zijn een beweging die streeft naar een betere, duurzamere koffiewereld. We houden je op de hoogte van onze impact en projecten via onze blogs en toekomstige nieuwsbrieven.

Heb je nog vragen?

We staan klaar om je te helpen. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.

Welke koffie is 100 % Arabica?
De Daily Cup en de Gayo bestaan voor 100 % uit arabica bonen.

Wat zijn de beste arabica koffiebonen?
Het antwoord op deze vraag is subjectief, wat het onmogelijk maakt om deze vraag met één antwoord te beantwoorden. Wél durven wij te stellen dat de beste arabica koffiebonen niet te donker gebrand mogen zijn en altijd versgebrand moeten zijn. Er zit veel verschil in smaak als het gaat om arabica koffiebonen. Zo levert de ene arabica plant fruitige smaken op en bevindt het smaakprofiel van andere arabica’s juist weer aan de chocolade, nootachtige en/of kruidige kant. Wij van The Kolektif combineren deze smaken tot gebalanceerde melanges.

Waarom 100 % arabica?
Er zijn meerdere redenen om voor 100 % arabica bonen te kiezen. Zo bevatten arabica bonen meer antioxidanten dan robusta bonen, waardoor ze meer gezondheidsvoordelen opleveren. Ook bevatten arabica bonen minder cafeïne, wat voor sommige koffieliefhebbers een goede reden is om voor 100 % arabica te kiezen.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

 • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
 • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
 • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

 • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
 • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
 • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.