Arabica koffiebonen

Op zoek naar de beste arabica bonen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met veel zorg selecteren wij de lekkerste arabica bonen uit de diverse eilanden in Indonesië en Papua New Guinea. Vervolgens maken we hier héérlijk melanges van, die we medium branden, waardoor ze uitstekend tot hun recht komen in jouw volautomatische koffiemachine, espressomachine of filter-koffiezetapparaat. Maar dat niet alleen: onze arabica en robusta bonen worden dagelijks vers gebrand. Zo geniet jij thuis van de lekkerste koffie.

Niet alleen smaakvol, maar ook verantwoord; dat is waar we voor staan. Voor elke kilo koffiebonen die je bij ons koopt, doneren we één euro aan de koffiegemeenschappen in Indonesië. Verder zijn de meeste van onze robusta en arabica bonen gecertificeerd met een Fairtrade en/of UTZ keurmerk.

Ons assortiment met arabica melanges

Door een klein assortiment met drie melanges aan te bieden kunnen we de hoogste kwaliteit blijven garanderen. Zo branden we bijvoorbeeld in kleine hoeveelheden en vermelden we altijd een branddatum op de verpakking. Ons aanbod is divers genoeg om elke koffieliefhebber tevreden te stellen.

Toont alle 4 resultaten

Bij een aantal van onze melanges voegen we een klein beetje robusta toe. Dit doen we om de smaak te balanceren en de koffie optimaal te laten presteren in volautomatische koffiezetapparaten. Kies je liever voor een melange met 100 % arabica bonen? Dan hebben we de Rasa Eksotik voor je, een milde koffie waar fruitige en frisse smaken overheersen.

Kwaliteit boven alles

Als het op koffie aankomt, staat kwaliteit niet ter discussie. Dit proef je terug in onze koffie doordat wij met veel zorg de beste arabica bonen uit Indonesië en Papua New Guinea selecteren. Proef het zelf en je zult begrijpen waarom we zeggen: “Eens gedronken voor altijd aan ons verbonden”.

1. Zorgvuldige selectie van arabica bonen

Onze arabica bonen zijn afkomstig uit verschillende Indonesische eilanden, elk met hun eigen unieke klimaat en invloed op de smaak. Bijvoorbeeld, onze Javaanse arabica bonen zijn rijk aan chocolade-achtige tonen, terwijl de bonen uit Papua New Guinea een fruitig karakter toevoegen. In onze blends vind je de volgende koffies:

  • Arabica uit Sumatra, Gayo uit Aceh, Indonesië:  Vol, aards en kruidig
  • Arabica uit Java, The Pancoer Estate, Indonesië: Volle body, lage aciditeit, chocolade-achtige smaak
  • Arabica uit Papua New Guinea: Volle body met rijk smaakprofiel, met tonen van chocolade, kruiden en fruit
  • Robusta uit Flores, Indonesië: Volle smaak, met lage zuurgraad en zoet/bittere afdronk

2. Optimale branding voor je koffiemachine

De branding van de koffiebonen is cruciaal voor de smaak, zeker als we het hebben over een volautomatische espressomachine. Een te lichte branding zorgt voor een smaakloze, zure koffie, terwijl een te donkere branding voor een bittere nasmaak zorgt. Bij The Kolektif kiezen we daarom voor een medium branding. Zo blijven de smaken in balans en zijn ze het lekkerst is een volautomaat, halfautomaat of een filter-koffiezetapparaat.

3. Met brandatum: altijd vers!

Onze koffiebonen worden dagelijks én in kleine hoeveelheden gebrand. Zo haal jij het maximale uit onze arabica koffiebonen en garanderen wij de beste kwaliteit. Met de branddatum op de verpakking weet je dat je verse bonen in handen hebt.

Meer dan alleen koffie

Onze missie gaat verder dan het verkopen van overheerlijke koffie. We streven ernaar om een positieve impact te maken, niet alleen op jouw dag maar ook op het welzijn van de koffieboeren in Indonesië. Voor elke kilo bonen die je bij ons koopt, investeren wij een euro terug in duurzame landbouwpraktijken en het welzijn van de koffie gemeenschappen. In onze blog en toekomstige nieuwsbrief doen we hier verslag over.

Fairtrade & UTZ gecertificeerde arabica bonen

Verschillende van onze arabica bonen zijn Fairtrade en/of UTZ gecertificeerd. Wil je weten wat dit precies betekent? Op deze pagina vertellen we jou hier meer over.

Vind de juiste melange met arabica bonen voor jou

Of je nu van een sterke espresso houdt of liever voor een verfijnde koffie gaat, wees gerust: wij bieden een passende koffie.

  • Rasa Eksotic: deze blend bestaat uit 100 % arabica koffiebonen. Deze koffie is zacht van smaak, maar toch heel smaakvol. Het smaakprofiel laat zich het beste omschrijven als fruitig met noten van citrus en een fijne frisse nasmaak. Intensiteit: 4 op schaal van 10.
  • Harmoni Kopi: deze blend is uitermate geschikt voor cappuccino, latte macchiato of caffe latte fans. Deze koffie heeft het allemaal: fruitige smaken wisselen zich af met karamel, chocolade en noten en dankzij de juiste hoeveelheid robusta heeft deze koffie toch nog een beetje pit. Intensiteit: 6 op schaal van 10.
  • Nusantara Intenso: Voor fans van een authentieke Italiaanse espresso of cappuccino is dit de juiste keus. Deze melange levert een krachtige espresso vol karakter. De zoet/bittere smaken van de Robuta worden in balans gehouden met de chocolade en nootachtige tonen van de arabica bonen. Qua intensiteit scoort deze koffie een 9 op schaal van 10.

Weet je nog steeds niet welke koffie je moet kiezen? Kies dan voor ons proefpakket met 3 x 750 gram, waarbij je alle koffie kunt proberen. Het proefpakket is overigens ook een leuk cadeau voor iedere koffieliefhebber.

Wat is het verschil tussen arabica en robusta?

Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er verschillende soorten koffiebonen, namelijk arabica en robusta. Benieuwd naar de verschillen? In dit artikel brengen we alle verschillen in kaart.

Over The Kolektif

Bij The Kolektif draait alles om het creëren van een heerlijke en eerlijke koffie-ervaring. We zijn meer dan een bedrijf; we zijn een beweging die streeft naar een betere, duurzamere koffiewereld. We houden je op de hoogte van onze impact en projecten via onze blogs en toekomstige nieuwsbrieven.

Heb je nog vragen?

We staan klaar om je te helpen. Bekijk onze veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.

Waarom gebruiken jullie ook robusta bonen in de melanges?
In onze melanges gebruiken we kleine hoeveelheden robusta koffiebonen uit Flores. Dit doen we om de smaken van arabica koffie te balanceren. De robusta bonen geven de koffies een beetje pit en daar houden de meeste koffieliefhebbers wel van. Een andere reden dat we arabica en robusta koffiebonen combineren, is omdat dit goed werkt met volautomatische koffiemachines. Houd je vooral van fruitige en frisse smaken? Kies dan voor onze Rasa Eksotik melange die voor 100 % uit arabica bonen bestaat.

Welke koffie is 100 % Arabica?
Van de drie melanges die wij verkopen bestaat de Rasa Eksotik voor 100 % uit arabica bonen. Deze koffiebonen zijn afkomstig uit Sumatra, Java en Papua New Guinea.

Wat zijn de beste arabica koffiebonen?
Het antwoord op deze vraag is subjectief, wat het onmogelijk maakt om deze vraag met één antwoord te beantwoorden. Wél durven wij te stellen dat de beste arabica koffiebonen niet te donker gebrand mogen zijn en altijd versgebrand moeten zijn. Er zit veel verschil in smaak als het gaat om arabica koffiebonen. Zo levert de ene arabica plant fruitige smaken op en bevindt het smaakprofiel van andere arabica’s juist weer aan de chocolade, nootachtige en/of kruidige kant. Wij van The Kolektif combineren deze smaken tot gebalanceerde melanges.

Waarom 100 % arabica?
Er zijn meerdere redenen om voor 100 % arabica bonen te kiezen. Zo bevatten arabica bonen meer antioxidanten dan robusta bonen, waardoor ze meer gezondheidsvoordelen opleveren. Ook bevatten arabica bonen minder cafeïne, wat voor sommige koffieliefhebbers een goede reden is om voor 100 % arabica te kiezen.