Koffiebonen

Toont alle 4 resultaten

Koffiebonen online kopen? Wie van lekkere en éérlijke koffie houdt is bij ons aan het juiste adres.

Ons assortiment koffiebonen

Ons assortiment bestaat weliswaar uit slechts drie verschillende koffiesoorten, maar we zijn ervan overtuigd dat er iets bij is voor elke koffieliefhebber. Of je nu geniet van een krachtige Italiaanse espresso, de voorkeur geeft aan een mildere koffie, of je dagelijkse zwarte koffie graag afwisselt met een cappuccino of latte macchiato, bij ons vind je altijd wat je zoekt.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Wij zijn The Kolektif en nemen koffie uiterst serieus. Dit doen we door de beste koffiebonen te selecteren uit verschillende eilanden in Indonesië en Papoea Nieuw Guinea. Het resultaat? Heerlijke en gebalanceerde melanges die perfect samen gaan met jouw koffiemachine. Of dit nu een volautomatische koffiemachine is of een filter-koffiezetapparaat.

Onze koffie is niet alleen héérlijk, maar ook nog eens eerlijk. Voor iedere KG bonen die je bij ons besteld, doneren wij 1 euro aan de Indonesische koffieboeren. Via onze blogs en in onze toekomstige nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de projecten waar we in investeren.

Welke koffiebonen kopen?

Bij ons koop je verse koffiebonen. De bonen worden namelijk dagelijks vers gebrand. Zo garanderen we de beste kwaliteit. Maar welke koffiebonen passen nu het beste bij jouw zetmethode en smaak?

  • Voor de klassieke liefhebber: Onze “Espresso” is een intense smaakervaring, samengesteld uit een rijke combinatie van Arabica en Robusta bonen. Ideaal voor de fan van Italiaanse koffie. Begin je dag op krachtige wijze met een espresso die je doet denken aan Italië.
  • Voor de echte kenner: Probeer onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra. Deze koffie, volledig bestaande uit Arabica bonen, is medium gebrand en biedt een rijke smaak met subtiele kruidige en zoete tonen. Een echte verwennerij voor liefhebbers van een complexe koffie.
  • Voor dagelijks genot: Onze “Daily Cup” is een trouwe vriend, gemaakt van 100% Arabica bonen, en zorgt voor een zachte en evenwichtige koffiebeleving. Deze koffie is de ideale keuze voor iedereen die dagelijks wil genieten van een hoogwaardige kop koffie.

Al onze koffiebonen worden vers gebrand door onze koffiebrander Erik in Delftzijl. Zo komen ze het beste tot hun recht in een espressomachine zoals een volautomaat of een piston espressomachine. Echter, zijn onze koffiebonen ook geschikt voor filterkoffie.

Kan je niet kiezen?

Kiezen is soms lastig, zeker als de koffie nog niet geproefd hebt. Ontdek wat de juiste koffiebonen voor jou zijn door onze koffie bundel aan te schaffen. In deze budnel vind je al onze drie koffies (3 x 1000 gram).

Herkomst van onze koffie

Wij selecteren premium koffiebonen uit Indonesië en Papoea New Guinea, rond de evenaar. In deze regio vind je zowel arabica als robusta koffieplanten. Door de vele verschillende eilanden in Indonesië, heeft iedere koffie een unieke smaak en aroma. Frank, één van de gezichten achter The Kolektif, woont zelf in Indonesië.

Dit biedt ons de mogelijkheid om meer te leren over Indonesische koffiebonen en de gemeenschappen die hier achter zitten. In de toekomst hopen we dan ook onze koffiebonen direct bij de koffieboer in te kopen. Dit biedt ons voordelen om topkwaliteit te waarborgen en het productieproces van de koffieboer te verbeteren en te verduurzamen. Zo hopen we een nog grotere impact te maken.

(H)éérlijke koffiebonen

Wij willen niet alleen de lekkerste koffiebonen verkopen, maar ook een impact maken op het welzijn van de koffie gemeenschappen in Indonesië en het verduurzamen van de koffieketen.

Wij doneren voor iedere KG koffie je bij ons koopt een euro aan de koffie gemeenschappen in Indonesië. Dit zeggen we niet alleen, maar doen we ook echt. Via onze blogs en de toekomstige nieuwsbrief delen we onze verhalen.

Over The Kolektif

Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”.

Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je graag verder. Neem een kijkje bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Is dit niet geval, dan kun je hier contact met ons opnemen.

Wat zijn de beste koffiebonen?

Wij selecteren de beste koffiebonen met grote zorg, branden ze dagelijks vers en in kleine hoeveelheden. Zo doen we dat hier bij The Kolektif. We mengen topkwaliteit robusta en arabica bonen uit Indonesië en Papoea Nieuw-Guinea, en dat merk je aan de smaak van je koffie. Bestel vandaag nog onze koffiebonen.

Waar moet je op letten bij het kopen van koffiebonen?

We adviseren om bij het aanschaffen van koffiebonen goed op de branddatum te letten. Hoewel koffiebonen niet snel bederven, verliezen ze wel snel hun versheid. Kies daarom voor bonen die maximaal twee tot drie maanden geleden zijn gebrand. Bij The Kolektif zetten we de branddatum duidelijk op de verpakking en zijn onze koffies medium gebrand, perfect voor een heerlijke espresso. Bestel je koffiebonen dus bij The Kolektif.

Waarom is het beter om de grote bekende merken te vermijden?

Als je online naar koffiebonen zoekt, zul je vaak stuiten op grote, bekende merken die hun producten aanbieden. Een veelvoorkomend probleem bij deze bonen is echter dat ze vaak vet zijn, wat niet ideaal is voor je koffiemachine. Bovendien zijn deze bonen vaak te donker gebrand. Daarnaast betalen merken zoals Lavazza, Illy en Segafredo relatief lage prijzen aan de koffieboeren, waardoor deze bonen goedkoop kunnen worden aangeboden. Dit resulteert in een situatie waarbij de koffieboeren onvoldoende middelen hebben om te investeren in duurzame ontwikkeling van hun producten. Bij The Kolektif hechten we juist veel waarde aan duurzaamheid en eerlijke handel.