Koffiebonen uit Flores

Toont alle 2 resultaten

Flores koffiebonen zijn wellicht wat minder bekend als het om Indonesische koffie gaat. Dit betekent niet dat je Flores koffiebonen links moet laten liggen. Integendeel. Arabica koffiebonen uit Flores staan namelijk bekend om haar fruitige karakter met chocolade noten. Bij The Kolektif gebruiken een hele fijne robusta uit Flores, bijvoorbeeld in onze “Espresso” blend. Het zorgt voor een gebalanceerde espresso met een mooie cremalaag.

Net als bij onze andere melanges, staat duurzaamheid voorop. Voor elke kilo koffie die je bij ons koopt, doneren we 1 euro aan de koffieboeren in Indonesië. Hiermee willen we onze stempel drukken op het verduurzamen van de koffieproductie en het welzijn van de koffieboer en de gemeenschappen. Blijf op de hoogte van onze inspanningen via onze blogs en toekomstige nieuwsbrieven.

Ons Assortiment met Flores Koffiebonen

We branden onze Flores-koffiebonen dagelijks in kleine hoeveelheden om een hoge kwaliteit en versheid te garanderen. Met ons assortiment van drie koffies bieden we voor ieder wat wils.

Onze online koffiewinkel

Wij zijn gepassioneerd over koffie. Onze toewijding blijkt uit de zorgvuldige selectie van de beste arabica en robusta bonen uit diverse Indonesische eilanden. Maar daar houdt het niet op. Wij garanderen dat onze koffie altijd vers is; nooit ouder dan twee maanden na het branden.

Over The Kolektif

Goed dat je er bent. Wij zijn The Kolektif, wat “Het Collectief” betekent in Indonesië. Het land waar wij de meeste van onze premium koffiebonen vandaan halen. Onze visie is simpel: wij willen de lekkerste koffie serveren door de beste koffies te selecteren en deze dagelijks vers te branden in kleine batches zonder dat dit ten koste gaat van “anderen”.

Met anderen bedoelen we uiteraard de koffieboer en de gemeenschappen die hier achter zitten. Onze visie gaat verder dan alleen koffiebonen verkopen. Zo willen we echt een impact maken door te investeren in de koffie gemeenschappen in Indonesië middels geld en kennis.

Veelgestelde Vragen

Heb je nog meer vragen? We staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat is het smaakprofiel van Flores koffie?
Koffie uit Flores staat bekend om zijn krachtige smaak met variërende tonen van fruitig tot kruidig. De arabica variant is uitstekend als single origin en de robusta is perfect voor een blend.

In welke van jullie melanges vind je koffie uit Flores?
Wij gebruiken robusta koffiebonen uit Flores in onze Espresso blend.

Welke koffiebonen zijn voor mij?

De juiste koffiebonen voor jou hangt af van jouw koffiegewoontes en voorkeuren. Lees verder en wij helpen je op weg met het maken van de juiste keuze:

  • Voor de klassieke genieter: Onze “Espresso” biedt een diepe smaaksensatie met een rijke mix van Arabica en Robusta bonen, perfect voor de Italiaanse koffieliefhebber. Een ideale start van je dag met een krachtige espresso die herinneringen aan Italië oproept.
  • Voor de ware koffiekenner: Onze “Gayo” uit Atjeh, Sumatra, is een puur Arabica genot, medium gebrand voor een volle smaak met subtiele kruidige en zoete nuances. Een ware traktatie voor degenen die van een complex kopje koffie houden.
  • Voor de dagelijkse genieter: De “Daily Cup” is jouw betrouwbare metgezel, een 100% Arabica blend die garant staat voor een zachte en uitgebalanceerde koffie-ervaring. De perfecte keuze voor diegenen die elke dag willen genieten van een kwaliteitskopje koffie.

Mocht je er nog steeds niet uitkomen dan raden we ons koffie proefpakket aan. In dit proefpakket vind je al onze koffies. Je krijgt van 3 zakken van 1000 gram per zak. Doordat je de koffie zelf kunt proeven is dit de beste manier om erachter de komen wat voor jou de juiste koffie is.

Over onze koffie speciaalzaak – The Kolektif

“The Kolektif” vertaalt zich in het Indonesisch naar “het collectief,” en dat is precies waar we voor staan. Wij zijn meer dan zomaar een koffiewinkel, al zeggen we het zelf. Wij willen een impact maken, niet alleen een positieve impact op jouw gemoedstoestand door prachtige koffies te verkopen, maar ook door een impact te maken in de wereld. Dit doen we door lokale boeren te ondersteunen. Zo profiteert iedereen mee.

Wat beloven wij?

  • Vers Gebrand: Onze koffies zijn niet langer dan 2 maand geleden gebrand. Eveneens branden wij in kleine batches om kwaliteit te waarborgen.
  • Hoogwaardige Bonen: Alleen de beste arabica en robusta koffiebonen maken het tot onze blends.
  • Duurzaamheid: Voor elke zak koffie die je koopt, investeren wij 1 euro terug in de lokale gemeenschappen in Indonesië.

Bestel bij onze online koffiewinkel

Bestel vandaag en we versturen de koffie binnen 24 uur. Gratis verzending bij bestellingen boven de 50,- euro, anders brengen we 4,99 euro in rekening. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.